BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Rusya, Çin, İran ve CHP Esad'ın arkasında

K Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Emrullah İşler, CHP'nin diş politikasını eleştirdi.

Abone ol

AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Emrullah İşler, bugün Suriye’nin arkasında sadece Rusya, Çin, İran ve CHP'nin durduğunu söyledi. 

DIŞ POLİTİKADA UYUYAN DEVİ HAREKETE GEÇİRDİK

TV 8’e konuşan AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Emrullah İşler, Türk dış politikasını değerlendirirken, "Suriye’nin içişlerine müdahale edecek olsaydık çoktan ederdik” diyen İşler, “Dış politikamızda ve Suriye politikamızda yaptığımız bir yanlış yok. 10 yıllık iktidarımızda da en başarılı olduğumuz nokta dış politikadır. Dış politikada uyuyan bir dev vardı bu devi harekete geçirdik. Bugün aktif bir politika izliyoruz. Suriye politikamızda ise komşularımız ile sıfır sorun ilkesinden hareketle rejimlerin ideolojisine şekline bakmaksızın ilişkiler geliştirdik, eskiden düşman olan ülkeler güzel ilişkiler kurmaya başladı." dedi.

DOST ACI SÖYLER İLKESİNDEN HAREKET ETTİK

2011 Martta ilk gösteriler başladığında Suriye ile ilişkileri hemen koparmadıklarını hatırlatan İşler, "6 ay sabrettik. Dost acı söyler ilkesinden hareket ile doğruları söyledik. 'Suriye kötüye gidebilir, demokrasiye geçin, reformları yapın, halkı rahatlatın' dedik. Bütün çabamız da 'kan ve gözyaşı akmasın' diyeydi. Ama maalesef bugün gelinen noktada en kötü senaryo devreye girdi. Suriye’nin içişlerine karışıyorsunuz, müdahale etmek istiyorsunuz diyorlar ya, eğer müdahale edecek olsaydık şimdiye kadar ederdik." diye konuştu.

Bugün Suriye’nin arkasında duran sadece Rusya, Çin, İran ve CHP kaldığını ifade eden İşler, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bütün medeni dünya ve batı dünyası Suriye’de elçilerini çekti, Suriye ile diplomatik ilişkilerini kesti. Bugün Suriye’nin arkasında duran sadece Rusya, Çin, İran ve CHP var. CHP’liler Türkiye yanlısı olmadılar, bu katil, kan emici rejimin yanında durdular. Biz de bu yüzden CHP’de baasçılık damarı var diyoruz."