BIST 10.410
DOLAR 32,30
EURO 35,13
ALTIN 2.404,46
HABER /  GÜNCEL

BDP'liler çatışma bölgesine alınmadı

Şemdinli'de oparasyon bölgesine girmek isteyen BDP milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları güvenlik gerekçesiyle durduruldular.

Abone ol

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar köyü ile Çam ile Rüzgarlı mezraları arasında PKK'lıların yol kontrolü yapması ile 7 gün önce başlayan çatışmalar hala devam ediyor.

23 Temmuz'da başlayan operasyon ile bölge uçaklar tarafından bombalanıyor. Bölgeye gitmek isteyen BDP milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve çatışmada ölen PKK’lıların aileleri güvenlik gerekçesiyle bölgeye alınmadılar.

Aralarında BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, BDP’nin il ve ilçe yöneticileri, İHD ile sivil toplum dernekleri yöneticilerinin bulunduğu grup, Bağlar köyüne bağlı Zorgeçit mezrasının girişinde güvenliği sağlayan askerler tarafından geri çevirdiler. 

CENAZELERİ ALMAYA GELDİK

Bunun üzerine burada bir açıklama yapan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, çatışmada öldüğü belirtilen Hakkari ve Şırnak nüfusuna kayıtlı 2 PKK’lının ailelerinin talebi üzerine bir heyet oluşturduklarını söyledi. Şemdinli’de yaşananlar konusunda yetkililerin sessiz kaldığını ileri süren Canan, "Bölgede 5 gündür yoğun çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalarda çok sayıda kayıp olduğu bilgisini bölgede yaşayan köylülerden aldık. Hatta bölgeye gidişimiz sırasında bizi durduran askeri yetkililer bölgede bir askerin yaşamını yitirdiğini söylediler. Bölgede bir haftaya yakın bir çatışma var ve çatışmalar halen devam etmekte. Çatışma bölgesinde bulunan cenazeleri almak için geldik. Fakat yollar kapalı olduğundan bölgeye giriş çıkışların yasak olmasından dolayı cenazeleri alamıyoruz” dedi.

BDP'li milletvekilleri ve beraberinde bulunanlar daha sonra bölgeye gitmelerine izin vermeyen yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Şemdinli Hükümet Konağı'na geçti.