BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Rusya büyükelçisi vurulma anı en net görüntüleri

RUS elçinin vurulma anı görüntüleri çıktı. Bu kez kamera görüntüleri daha geniş açıdan kayda alınmış. Rusya büyükelçisine suikast görüntüleri en net haliyle kameraya böyle yansıdı.

Abone ol

RUS elçi Andrey Gennadiyeviç Karlov'un vurulma anının yeni görüntüleri ortaya çıktı. Suikast görüntülerinde Mevlüt Mert Altıntaş silahını çıkarıp bin anda Rusya büyükelçisine kurşun yağdırıyor. Suikast görüntüleri ürpertici olduğu kadar Altıntaş'ın ne kadar planlı hareket ettiğini gösteriyor.

Rusya büyükelçisini vuran Mevlüt Mert Altıntaş'ın suikast anı görüntüleri farklı bir açıdan kameraya yansıdı. Bu görüntülerde Mevlüt Mert Altıntaş arkada koruma gibi duruyor. Sonra birden silahını çıkarıp Rusya büyükelçisi Karlov'u sırtından vuruyor. Yeni ortaya çıkan kamera görüntülerinde büyükelçi yere yığılırken yanındaki kişi de kendini korumaya çalışıyor.

Rus büyükelçisini öldüren saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş isminde bir polis çıktı. 24 Haziran 1994 Aydın Söke doğumlu olan Mevlüt Mert Altıntaş Manisa Şehzadeler nüfusuna kayıtlı. Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi mezunu olan Mevlüt Mert Altıntaş, İzmir'de polis yüksekokulu mezunu.

Ankara Çevik Müdürlüğü'nde görev yapan Mevlüt Mert Altıntaş  2.5 yıldır bu görevde bulunuyordu. Mevlüt Mert Altıntaş'ın FETÖ'cü olduğu iddia ediliyor. Bakan Soylu basın toplantısında bu konuya değinmedi. Suikastin hedefi hakkında konuşan Soylu, "Bu suikast, bu saldırı, bu terör eylemi Türkiye-Rusya ilişkilerine gerçekleştirilmiş bir terör eylemidir. Büyük bir provokasyondur" dedi.