BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.435,14
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Rüştü Reçber: Volkan'ın son mesajındaki tabloyu beğenmedim

Eski milli kaleci Rüştü Reçber, Fenerbahçe'de kadro dışı kalan Volkan Demirel'le ilgili ''Volkan özür mesajı yayınlandı ama benim tatmin etmedi. Yönetim de tatmin olmadı. Son mesajındaki tabloyu beğenmedim. Bundan dolayı Volkan, Fenerbahçe ye geri dönmedi.'' dedi.

Abone ol

Türk futboluna damga vuran isimlerden biri olan Fenerbahçe'nin ve Milli Takım'ın efsane kalecisi Rüştü Reçber, gündeme dair konularda önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'de kadro dışı kalan Volkan Demirel'le ilgili Futbolarena'ya konuşan Rüştü Reçber, ''Volkan, yıllarca Fenerbahçe'de oynamış bu kulübe hizmet etmiş. Bir taraftar edasında hareket edebiliyor. Artıları var eksileri var. Sonuçta yönetim kurulu böyle bir karar aldı ve kadro dışı kaldı. Ali Koç, Volkan'la ilgili çok güzel bir yaklaşımda bulundu ve özür bekledi. Volkan özür mesajı yayınlandı ama benim tatmin etmedi. Muhtemelen yönetim de tatmin olmadı. Son mesajındaki tabloyu beğenmedim. Bundan dolayı Volkan, Fenerbahçe ye geri dönmedi.'' ifadelerini kullandı.

“MANCHESTER UNITED VE ARSENAL İLE ÖN PROTOKOL YAPTIM AMA BARCELONA'YA GİTTİM”
“Hayalim bir kez bile olsa Barcelona forması giymekti çünkü Barcelona taraftarıydım” diyen Rüştü Reçber, süreci şöyle anlattı. “Her şey 2002 Dünya Kupası sonrası başladı. Manchester United ve Arsenal ile ön protokol yaptım. İkisinden biri olacaktı ama menajerimden beklemediğim bir telefon aldım. Laporta Barcelona'ya başka olacak ve seni istiyor dedi. Ben de Barcelona taraftarıyım dedim ve İngilizlerle yaptığım protokolleri iptal edip beklemeye başladım. Laporta, başkan seçilmese Fenerbahçe'de kalacaktım. Sonunda seçildi ve 6 ay bekledikten sonra transfer oldum.''

“HİÇ PİŞMAN OLMADIM ÇÜNKÜ BARCELONA TARAFTARIYDIM”
Rüya gibi transferin ardından Rüştü Reçber, Barcelona'da aradığını bulamadı. Neden? “Rijkaard.” Eski milli kaleci süreci şöyle anlattı: “Barcelona ile Amerika kampına gittik. Her şey çok güzeldi. Ne olduysa İspanya'ya dönünce oldu ve Rijkaard ‘seni ligde oynatmayacağım. Avrupa'da oynatacağım' dedi. Yabancı sınırını gerekçe gösterdi. Avrupa maçlarında oynadım ligde oynayamadım. Uzun süre oynamayınca bir güven kaybı yaşadım. Farklı kaybedilen bir lig maçında hatalı goller yiyince gerisi geldi. Ama Barcelona'ya gittiğim için hiç pişman olmadım. Çünkü taraftarı olduğum takımdı.”

“AZİZ YILDIRIM'DAN 2 YIL DAHA SÖZLEŞME VE JÜBİLE İSTEDİM O BANA 1 YIL VE JÜBİLE YOK DEDİ”
Barcelona macerası sonrası Rüştü Reçber, yuvaya döndü. Kaleyi devraldı. 2004'ten 2007'ye kadar kaleyi korudu. Fenerbahçe'de devam etmesi beklenirken Beşiktaş'a gitti. Rüştü Reçber'in anlattığından aldığımız şu: Bu kararı vermek zorunda kaldı. Şöyle: “Benim hayalim Fenerbahçe'de bırakmaktı. Aziz Yıldırım'dan 2 yıl daha sözleşme ve jübile istedim. Aziz Yıldırım ‘1 yıl jübile de yok' dedi. Bu bir anlaşma değildi. Benim futbol süremi kısıtlıyordu. O sırada Yıldırım Demirören kapılarımız açık dedi. Ve Beşiktaş'ın yolunu tuttu. Yaptığım hiç bir şeyden pişman olmadım ve gurur duydum. 5 yıl boyunca Beşiktaş forması giydim”

“TÜRK FUTBOLUNA AİTİM AMA BENİM İÇİN BİR NUMARA FENERBAHÇE”
Beşiktaş forması da giyen Rüştü Reçber, gittiği her yerde kendisine saygı duyulduğunu da ifade ederek “Kendimi Türk futbol camiasına ait hissediyorum ama Fenerbahçe benim için tabii ki bir numara.” dedi.

“ARDA'YA SAHİP SAHİP ÇIKMADILAR”
Rüşt Reçber, adı şarkıcı Berkay'la gündemden düşmeyen Arda Turan içinse “sahip çıkması gerekenler sahip çıkmadı” görüşünde. Oyuncunun hatalarını yok saymadığını ifade eden Rüştü Reçber, “Arda zor bir süreç geçirdi. Milli Takım'da yaşananlar onu çok yıprattı. Barcelona'dan ayrılığı üstüne geldi. Bunlar zor dönemler. Türkiye'de bence başarılı olacağı takıma geldi. Yaptıkları beni de çok şaşırtttı ve hataları var ama ben Arda'ya esas desteği vermesi gerekenlerin o desteği vermediğini düşünüyorum.”

“YAZI DİLİM KONUŞMA DİLİMDEN ÇOK DAHA FARKLI“
Rüştü Reçber'in Fatih Terim ile basın üzerinden adeta kavgasıyla uzun süre gündemde kalmıştı. Hürriyet'te yazan Rüştü Reçber, Terim'i istifaya davet etmiş, sert yazılar kaleme almıştı. Fatih Terim ise Reçber'in yazıları için eski futbolcunun bu yazıları yazmadığını, birilerinin yazdırdığını ima etmişti. Rüştü Reçber, bu polemiğe tekrar girmekten kaçınarak “Ben de yazar olarak kendimi geliştirdim. Doğal olarak ilk başladığım günlerdeki gibi değilim. Kendimi geliştirerek bu günlere geldim. Yazı dilimle konuşma dilim çok farklıdır.”

“OĞLUM BÜYÜK BİR FENERBAHÇE TARAFTARI”
Rüştü Reçber'in ismi oğlu Burak Reçber'in Fenerbahçeliliğiyle de sık sık gündem geldi. Bunun nedeni 11 yaşındaki oğlunun Galatasaray alt yapısında oynamasıydı. Ve Burak Reçber, Galatasaray'da oynarken yazdığı “Kalbim Fenerbahçe forması giyiyor” sözleri nedeniyle Galatasaray taraftarının sert eleştirilerine maruz kalmıştı. Olaydan sonra Fenerbahçe alt yapısına gitti. Rüştü Reçber, bu olayla ilgili “11 yaşındaki çocuktan bahsediyoruz. Fenerbahçeliyim diyebilir. 3 ay önce yaptığı bir paylaşım bir anda birileri tarafından servis yapıldı. Sonunda akademiden beri Galatasaray'da olan oğlumu daha fazla yıpranmasın diye alıp Fenerbahçe'ye verdik. Galatasaray'da çok güzel eğitim aldı. Camiaya teşekkür ettik. Oğlum futbolcu olur mu bilmem ama görüp görebileceğim en büyük Fenerbahçe taraftarlarından biri olacağı kesin.”

UNUTAMADIĞI MAÇLAR, YÖNETİCİLİK, MESSİ VE MUSLERA
Kariyerine futbolda yönetici olarak devam etmek istediğini bunun Türkiye'de kolay olmadığını ve “bu benim ayıbım değil” diyen Rüştü Reçber'e göre ligin en iyi kalecisi Muslera ve diğerleri diye ayrılıyor. Messi mi Ronaldo mu sorusuna da Messi dedi ve ekledi: “Messi ve diğerleri.” Reçber'in unutmadığı maçlarsa milli forma altında. 2002'de Güney Kore'yi yenerek dünya üçüncüsü olduğumuz maç ve penaltılar sonunda Hırvatistan'ı eleyerek yarı final oynadığımız 2008 Avrupa şampiyonası çeyrek final maçı.