BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Rüştü Kartala niye uçtu?

Rüştü Fener'den ayrılma nedenini açıkladı. Fenerbahçelilerden ise tepki yağdı. İşte gelişmeler...

Abone ol

Spor camiasında şaşırtan golü Rüştü attı. Fenerbahçe ile anlaşmasına rağmen son dakikada karar değiştirip,  Beşiktaşlı oldu. Rüştü ile birlikte Mehmet Yozgatlı da 3 yıllığına Beşiktaş'a geçti. Rüştü 1,5 milyon euro, Mehmet Yozgatlı'nın 900 bin euro alacağı öğrenildi.

ZOR KARAR

Sürpriz transferi ile herkesi şaşkına çeviren Rüştü yazılı bir açıklama yaptı. Beşiktaş'a transfer kararını kolay almadığını belirten Rüştü, "Bu kararı alırken çok önemli kriterler belirleyici oldu'' dedi.

13 yıl boyunca Fener camiasında yer aldığını hatırlatan Rüştü, "Önemle bilinmesini istiyorum ki, hiç kimseye kırgın değilim. Beni bu kararı almaya iten sebepleri kişilere indirgemek istemiyorum, olsa olsa kaderin bir cilvesi olarak görüyorum" dedi.

HAKKIMI HELAL EDİYORUM: "Bugüne kadar acısıyla, tatlısıyla, sevinciyle, hüznüyle, galibiyetiyle, mağlubiyetiyle aynı duyguları paylaştığım, bana emeği geçen ve benim de emeğim geçen herkese hakkımı helal ederek, helalleşerek yoluma devam ediyorum. Emek zayi olmaz diyorum. Elde edilen değerleri, bulunan güzellikleri muhafaza etmek, onları bir kenara bırakmaktan, silip atmaktan daha önemlidir diye düşünüyorum.

MİLLETİN VİCDANI YARDIMCIM : Hep inandım ki futbolcuların dilleri ayaklarıdır, kalecinin dili de öncelikle elleridir. En güzel konuşmayı, kameraların önünde ya da basın bülteninde değil, bana güvenen Beşiktaş takımını ve camiasını başarıdan başarıya koşturmak, onları hak ettiği yere getirmek için sahada yapmaktır. Bundan yıllar sonra hayat kitabıma baktığımda, hayatımda açılan bu yeni sayfayı buradan önceki sayfalarda olduğu gibi, güçlü mücadelelerle ve başarılarla dolu olarak görmek istiyorum. Milli takımda uğruna ter döktüğüm milletin vicdanı en büyük yardımcım olacaktır.

Fenerliler tepkili: YAZIKLAR OLSUN RÜŞTÜ

Fenerbahçe ile yeniden anlaşmasına rağmen son anda Beşiktaş'a transfer olan kaleci Rüştü Reçber'e, sarı-lacivertli taraftarlar büyük tepki gösteriyor.
Fenerbahçe taraftar sitelerinden ''www.antu.com'' Rüştü'nün Beşiktaş’a transfer haberini ''Utan'' başlığıyla verirken, ''Yazıklar Olsun Rüştü Reçber'' diye tepkilerini dile getirdiler.

Sitede yer alan açıklamada, daha önce Antalyaspor'da oynarken kendisiyle anlaşan Beşiktaş'ın trafik kazası geçirdiği için transferinden vazgeçtiği hatırlatılarak, şu görüşlere yer verildi:

''Beşiktaş senin kaza geçirdiğin haberini alınca, transferden vazgeçti. Seni tanımadı bile. İşte o an Türkiye'nin en büyük kulübü girdi devreye. Seni hastanede komada, kolun, bacağın kırıkken transfer etti. Bunun karşılığı bu mu olmalıydı? Her defasında 'Fenerbahçe'den ayrılırsam, Anadolu kulüplerine giderim' dedin. Bunu mu yapacaktın Fenerbahçeli taraftarlara? Sen Fenerbahçe taraftarı için çok değerliydin ama artık sen Fenerbahçe taraftarları için bir hiçsin. Sebebi ne olursa olsun, senin gibi kaptana yakışmadı Rüştü.''