BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

MHPden teknoloji vaatleri

MHP, pek çok alanda olduğu gibi çizgi romanlarıda millileştirme iddiasında...

Abone ol

22 Temmuz öncesi seçim beyannamesini açıklayan ilk parti olan MHP, pek çok alanda olduğu gibi çizgi filmi de millileştirme iddiasında...

Terörden AB ile ilişkilere, ekonomiden eğitim ve sağlık politikalarına kadar pek çok konuda vaatlerini seçim beyannamesi ile ortaya koyan MHP, iktidar olması halinde seçmene çizgi film ve bilgisayar oyunlarını bile millileştirme sözü verdi. MHP, seçim beyannamesinin sosyal ve kültürel politikalar başlıklı bölümünde ilginç vaatlerde bulundu. MHP iktidarında milli motiflerle zenginleştirilmiş çocuk kitapları, çizgi filmler, çizgi romanlara önem verileceği belirtilen seçim beyannamesinde, çocukların kendi kültürlerini benimsemeleri için milli çizgi film endüstrisi geliştirileceği ve filmlerin dış satımı yoluyla da Türk kültürünün tanıtılacağı kaydedildi.

MHP BİLGİSAYAR OYUNLARINA DA EL ATACAK
Seçim beyannamesinde, çocukların bilgisayar oyunları aracılığıyla yabancı kültürlerin etkisinde kaldığı da belirtilirken bu konuda da milli bilgisayar oyunları yazılım endüstrisinin teşvik edileceği vaadinde bulunuldu.