BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,59
ALTIN 2.386,00
HABER /  DÜNYA

Ruslar donanma üssüne girdi ve..

Ukrayna'ya bağlı son birkaç birlikten biri olan Feodosia'daki donanma üssüne Rus bayrağı asıldı

Abone ol

Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan ederek Rusya'ya bağlanma anlaşması imzalayan Kırım'ın Feodosiya kentindeki Ukrayna'ya bağlı donanma üssünün saat 04.00 sularında Rus askerleri tarafından ele geçirildiği bildirildi.

Saldırı anında havaya ateş açıldığı, donanmadaki subayların ellerinin bağlandığı ve sonrasında serbest bırakıldığı iddia ediliyor.

Rus bayrağı çekildiği görülen üsse sabah saatlerinde çok sayıda askeri araçlarla girildiği, bazı giriş duvarlarının yıkıldığı görülüyor.

Duvarlara barikat kuran ve yıkılan barikatları güçlendiren Rus askerleri, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Ukrayna askerlerinin, üssü terk etmeye devam ettiği gözlemlenirken, ellerinde çantalarıyla kendilerini almaya gelen araçlara binen Ukraynalı askerler de açıklama yapmadı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vekili Aleksandr Turçinov, dün gece Rus askerlerinin Kırım'daki işgal girişimlerinin devam ettiğini ifade ederek, bu çerçevede Feodisia'daki donanma birliklerine helikopter ile baskın düzenlendiğini belirtmişti.

Turçinov, Kırım'daki asker ailelerinin yarımadadan tahliyesi konusunda çalışmaların devam ettiğini kaydederek, ailelerin yerleştirileceği yerlerin bir an önce hazırlanması gerektiğini de ifade etmişti.