BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,63
ALTIN 2.409,26
HABER /  POLİTİKA

Rus büyükelçi suikastı Erdoğan'dan son dakika açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastine ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada katil Mevlüt Mert Altıntaş ve örgüt bağlantılarının ortaya çıkmaya başladığını söyledi.

Avrasya Tüneli'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizler 15 Temmuz’da tankların üzerine imanınızla yürüdünüz. İşte dün akşamki alçak gibi alçaklar tanklarla toplarla insanlarımıza saldırdılar. O namussuzlar da tanklarla, uçaklarla vurmaya kalktılar.

SIRTINDAN VURMAK KALLEŞLERİN İŞİDİR

İşte dün akşamki kalleş de Rusya’nın ülkemizdeki temsilcisi olan, bir yerde bize emanet olan elçiyi sırtından vurdu. Sırtından vurmak kalleşlerin işidir. Dün akşamki tabii bedelini anında ödedi. Bağlantıları inceleniyor, araştırılıyor. Zaten bağlantılar çıkmaya başladı" dedi.

İDAM İSTERİZ SLOGANLARINA YANIT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrasya Tüneli açılışına gelen kalabalığın 'İdam isteriz' sloganlarına şöyle yanıt verdi:

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu konuda sizin dediğiniz doğrudur. Millet ne istiyorsa odur. Gerisi tefarruattır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri özetle şöyle:

RUS BÜYÜKELÇİSİNE SALDIRI

Dün Ankara’da alçakça bir saldırıda hayatını kaybeden Karlov’un ölümünden duyduğum üzüntüyü bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Bir diplomat olarak takdir ettiğim bir arkadaştı. 1 hafta kadar önce Tataristan Cumhurbaşkanını yanıma getirmişti. Birlikte bazı değerlendirmeler yapmıştık. Sıcak sempatik bir insandı. Dün akşam uğradığı suikast girişimi ve neticesi gerçekten üzüntü vericiydi. Şahsım ve milletim adına şiddetle telin ediyorum, lanetliyorum. Sayın Putin’in şahsında tüm dost Rus halkına başsağlığı diliyorum.

SAYIN PUTİN'LE HEMFİKİRİZ

Dün akşam olayın hemen ardından Sayın Putin’i arayarak olaydan duyduğumuz derin üzüntüyü ilettim. Kendisiyle bu kalleş saldırının Türk-Rus ilişkilerine karşı açık bir provokasyon olduğu konusunda hemfikiriz. Rusya ile ortak bir soruşturma komisyonu kurarak çalışmalara başladık. Heyetimiz çalışıyor.

İLİŞKİLERİMİZİN BOZULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Rusya ile ilişkilerimizin bozulmasına, zedelenmesine asla izin vermeyeceğiz. Terör saldırılarında büyük kayıplar vermiş bir ülke olarak böyle bir saldırının olması bizi en az kendi insanımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik saldırılar kadar üzdü. Büyükelçi Karlov’un ailesine başsağlığı diliyorum.

ONUN İÇİN ERTELEMEDİK

Terörün bizi kendi gündemine esir etmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. Onun için dedik ki bu açılışın yapılmasını ertelemeyeceğiz. Bunun teröre karşı en etkin tutum olduğuna inanıyoruz. Avrasya Tüneli 4 yılda inşa edilmiş ve kendi alanında pek çok ilkler kullanılmıştır.