BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,78
ALTIN 2.419,16
HABER /  POLİTİKA

3. havalimanının açılış tarihi için sürpriz seçim Erdoğan'ın...

3. havalimanının açılış tarihini Başbakan Binali Yıldırım açıkladı. 3. havalimanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğumgünü 26 Şubat 2018'de açılacak.

Abone ol

Avrasya Tüneli açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım üçüncü havalimanının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününde açılacağını belirtti.

Avrasya Tüneli açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katıldı. Törende İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim okunmaya başlandı.

Başbakan Binali Yıldırım törende Rus büyükelçi saldırısıyla ilgili de flaş açıklamalar yaptı ve şunları söyledi;

RUS BÜYÜKELÇİ'YE SUİKAST

-Dün gece bir menfur saldırı sonucu Rusya'nın Ankara Büyükelçisi hayatını kaybetti. Terör bir kez daha alçak yüzünü gösterdi. Bu olay şüphesiz Türkiye Rusya arasında ilişkileri bozmaya yönelik alçak bir provokasyondur. Kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın Türkiye Rusya ilişkileri gelişmeye devam edecek. Bozmaya güçleri yetmeyecek.

'AVRASYA TÜNELİ DE EN BÜYÜK HAYALLERİMİZDEN BİRİYDİ'

Türkiye dostlukları artırmaya çalışmaya devam edecek. Suriye-Rusya'da bölgedeki istikrarsızlıkların giderilmesi için kararlıyız, emin adımlarla ilerliyoruz. Her şey insanımızın hayatını kolaylaştırmak için dedik yola çıktık. Avrasya Tüneli de en büyük hayallerimizden biriydi. Marmaray gibi, Yavuz Sultan Selim Osman Gazi gibi hayalleri gerçeğe dönüştürerek bir araya geldik. Her büyük proje, her hizmet bu toprakların hakkı emeği olan aziz milletimiz içindir. Türkiye'nin büyüme azmini hiçbir şer güç durduramayacak. Avrasya Tüneli ile Asya'yı Avrupa'ya 600 yıldır köprü olan Türkiye'yi hiçbir güç dize getiremeyecek. Şeytani şekilde can alanlar Türkiye'yi hukuk devletinden vazgeçiremeyecek.

'DÜNKÜ OLAYI LANETLE KINIYORUZ'

Türkiye adalet çizgisinden sapmayacak. Anadolu topraklarında bin yıllık kardeşliğimize zarar veremeyecekler. Kardeşçe yaşayacağız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Dünkü olayı lanetle kınıyoruz. Bu olayı yapanlar bu çarpık zihniyetli sapkınlar amaçlarına erişemeyecekler. Değerli konuklar yol medeniyet dedik. 14 yılda 6 bin kilometrenin üzerine 19 bin bölünmüş yol inşa ettik.

'HAVAALANLARI SAYIMIZI 2'YE KATLADIK'

76 ilimiz birbirine bağlandı. 156 yıllık demiryolu ağlarımızı yeniledik. Kara trenden hızlı trene geçtik. Havaalanları sayımızı 2'ye katladık. Bugün dünyanın en büyük havalimanını yapan ülkenin adı Türkiye'dir.

3. HAVALİMANI ERDOĞAN'IN DOĞUMGÜNÜNDE AÇILACAK

Öte yandan Avrasya Tüneli'nin açılışında konuşan Başbakan Yıldırım, İstanbul'a yapılan yeni havalimanının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününde açılacağını duyurdu. Yıldırım, "İnşallah yeni havalimanımızı 2018'in şubat ayında, 26 Şubatı'nda devreye almış olacağız" dedi.