BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.435,05
HABER /  DÜNYA

Rumlardan aldatmaya devam

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Rum tarafının AB Dönem Başkanı Steinmeier'i de aldattığını öne sürdü

Abone ol

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Almanya'nın Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ile bugün, Lokmacı Kapısı'nın açılmasıyla ilgili bir telefon görüşmesi yaptığını, Rum tarafının bu konuda Steinmeier'i de yanılttığını söyledi.

Ankara dönüşünde gazetecilere açıklama yapan Cumhrubaşkanı Talat, bugün Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ile yaptığı telefon görüşmesiyle ilgili olarak, görüşmede üzerinde durduğu konunun Lokmacı Kapısı'nın açılması olduğunu kaydetti.

Kıbrıs Rum tarafının bu konuda Steinmeier'i de yanılttığını ve Lokmacı Kapısı'ndaki tek sorunun, "askerlerin 100 metre çekilmesi" olduğu havası yarattığını ifade eden Talat, "Sayın Dışişleri Bakanı da (Steinmeier) bana bunu sordu. Bunun yapay bir sorun olduğunu, böyle bir sorun olmadığını, oradaki kontrolün askerler tarafından yapılmayacağını ve oradaki güvenlik gereksinimleri neyi gerektiriyorsa askerlerin o kadar uzakta bulunacağını söyledim" diye konuştu.

Steinmeier'e ayrıca, "Lokmacı'nın şehir içi olduğunu, arada duvarların, sokakların bulunduğunu, dolayısıyla böyle kesin bir metre hesabı yapılmasının mantık dışı olduğunu ve yer yer karşılıklı mevzilerin 10 metre mesafede olduğunu" anlattığını kaydeden Talat, Almanya Dışişleri Bakanı'nın bunları hiç bilmediğini, çünkü Rum tarafı ile sürekli görüştüklerinden dolayı Rumların Steinmeier'i istedikleri gibi ikna etme yoluna gittiğini belirtti.

Talat, Steinmeier'e askerlerin yaklaşık 100 metre mesafede olduğunu ve bu konuyu tartışmanın bile anlamı olmadığını aktardığını dile getirerek, "Ama sanki öyle bir şey yaratıldı ki, sanki sorun oymuş ve kapı o nedenle açılmıyormuş gibi bir hava yaratmaya çalıştı Rum tarafı" dedi.