BIST 10.219
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.450,42
HABER /  GÜNCEL

Yılın en iyileri seçildi

Büyük Anadolu Birliği (BAB), 40 dalda 2006 yılının "En Başarılı" isimlerini ödüllendirdi.

Abone ol

Kocatepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük, Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Grzegorz Michalski, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, bazı milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılışında konuşan BAB Genel Başkanı Yusuf Çelik, BAB'ın, 81 ilin yöresel dernek ve vakıfları, Türk Cumhuriyeti ve akraba toplulukları derneklerinin ortak değerlendirmeleriyle 2006 yılının en başarılı isimlerini belirlediklerini ifade etti.

Çelik, "40 kişiyi belirlemek hiç de kolay olmadı. Gerçekte bu cennet vatanımıza bir nefes de olsa hizmetiyle katkıda bulunan herkes, ödül almayı hak etmiştir" dedi.

"Barışın temelinde dostluk ve bir olmanın yattığını" belirten Çelik, "İşte bu birliğin adresi, Büyük Anadolu Birliği'dir" diye konuştu.

Ödül töreninden önce, BAB'ı ve faaliyetlerini tanıtan bir sinevizyon gösterisi yapıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verilen "Yılın Devlet Adamı" ödülünü, AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya aldı.

Törende, "Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı" ödülünü Melih Gökçek alırken, Grzegorz Michalski'ye "Yılın Büyükelçisi" ödülü verildi. "Yılın TV Kanalı" ödülü TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney'e, "Yılın İl Başkanı" ödülü ise Dr. Nurettin Akman'a verildi. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ise "Yılın Bürokratı" ödülünü aldı.

"Yılın Kültür Adamı" ödülüne değer görülen Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun ve "Yılın Tarihçisi" ödülüne layık bulunan Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun ödüllerini ise törene temsilen katılanlar aldı.

İstiklal Savaşı gazileri Yakup Satar ve merhum Veysel Turan'a verilen "Yılın Onur Ödülleri" de gazilerin torunları tarafından alındı.

Törende ödül alan diğer isimlerden bazıları şunlar:

Gazi Şahin (Yılın Metropol İlçe Belediye Başkanı), Dr. Ahmet Aksu (Yılın Sendikası), Hilmi Şahballı (Yılın Ozanı), Volkan Nakipoğlu (Yılın Kameramanı), Akif Bülbül (Yılın Gazetesi), Burcu Köstem (Yılın Magazin Dergisi)