BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.392,98
HABER /  DÜNYA

Rumlar kıpırdadı

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Özel Temsilcisi Osman Ertuğ, ortak metin konusunda Rum tarafında ‘kıpırdamanın’ olduğunu, bu konudaki ç...

Abone ol

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Özel Temsilcisi Osman Ertuğ, ortak metin konusunda Rum tarafında ‘kıpırdamanın’ olduğunu, bu konudaki çalışmalara devam edeceklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Özel Temsilcisi Osman Ertuğ, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer ile bugün yaklaşık bir saat süren bir görüşme yaptı. Toplantıyla ilgili olarak devlet kurumu niteliğinde olan Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK’) açıklama yapan Ertuğ, Rumların ‘katı tutumlarını’ sürdürmeye devam ettiklerini fakat, ortak metin konusunda tekrar hazırlayıp bugün gönderdikleri kağıtta ‘kıpırdanma’ işaretleri gördüklerini kaydetti. Downer ile gerçekleşen görüşmenin ‘yapıcı’ geçtiğini de vurgulayan Ertuğ, bugün yapılan görüşmede Kıbrıs Türk tarafı olarak ‘köprü kurucu’ önerilerini ortaya koyduklarını belirtti.
İki toplum liderini müzakere masasında bir araya getirme çabalarını sürdürmeye devam eden Downer’in, bugün adadan ayrılacağı, Aralık ayı başlarında da tekrar adaya gelmesinin beklendiği öğrenildi.
Bu arada, özel temsilcilerin karşılıklı yapacağı Atina ve Ankara ziyaretleri konusunda henüz bir gelişme olmadı. Bunun sebebinin Yunanistan’ın iç politikalarındaki sıkıntılardan kaynaklandığı ve ziyaretlerin hangi tarihlerde yapılacağının net olmadığı bilgisi alındı.
(İHA)