BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,83
ALTIN 2.414,42
HABER /  GÜNCEL

Rumeliler'den birlik çağrısı

İşadamı ve Rumeli Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Türkkan'dan 'birlik çağrısı' geldi... Türkkan, internet sitelerinde dolaşan iddialara sert karşılık verdi...

Abone ol

Rumeli Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve işadamı Lütfü Türkkan, son günlerde tekrar Arnavut Türk kardeşliği adına Arnavut kimliği ile yapılan sinsice politikalar ile bir takım internet sitelerinde dolaştırılan haberlere cevap verdi.

Türkkan açıklamasında şunları söyledi

Türk-Arnavut kardeşliği konusunda hassasiyet gösteren, bu konuda katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun.. Zaten bu yüzündendir ki Türkiye'de yaşayan, Türkiye'ye iltica ederken Türk olduğunu beyan ettiği halde Arnavut oldukları şu anda akıllarına gelen kardeşlerimizin hiç biri, gerek içtimai hayatta gerek Devlet ile olan ilişkilerinde Türk olan kimseden farklı bir muameleye tabi tutulmamakta, hatta Arnavut olduklarını beyan ettiklerinde kendilerine sempati ve hoşgörü ile bakılmaktadır.

BOSNA SAVAŞI'NIN BEDELİ

Keza Boşnak kardeşlerimiz de aynı şekilde, Türkiye'ye gelirken Türk olduklarını beyan etmişlerdir. Göçler konusunda inceleme yapan dostlarımız da iyi bilirler ki ; 1950 ve sonrası göçlerde Sancak yöresinden Türkiye'ye iltica etmek isteyen Boşnak kardeşlerimiz belli bir süre Üsküp'te ikamet etmişler, Türk Soylu Belgesi alıp öyle gelmişlerdir yurdumuza..

Yakın tarihte gerek Bosna'da gerek Kosova'da yaşanan yüzyılın en trajik hadiseleri esnasında bu kardeşlerimiz yanlarında yine Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve bu mübarek topraklar üzerinde yaşayan Türkleri bulmuşlardır.

Bosna'da savaşta şehit düşen, ayağını kaybeden Elazığlı Yozgatlı arkadaşlarım var benim.

HAYAL KIRIKLIKLARI

Türkiye'de yaşayan herkes , yaşanan bu trajediler esnasında, savaştan kaçanların her birine Türk, Arnavut, Boşnak olduklarına bakmadan yardım ellerini uzatmakta, acılarını paylaşmakta herhangi bir beis görmemişlerdir.

Heyhat, gelin görün ki, savaş sonrasında Türkiye'de yaşayanları hayal kırıklığına uğratacak hadiseler gelişmedir.

ARNAVUT TÜRK'ÜN KARDEŞİDİR

Türkler, gerek Türkiye'de gerekse Kosova ve Makedonya'da yaşayan Arnavut kardeşlerimize dostça olan yaklaşımları karşılığında, lisanlarını dahi yasaklamaya kadar varan düşmanca bir tavırla karşılaşmışlardır.

Arnavut Türk'ün kardeşidir de, Türk Arnavut'un düşmanı mıdır?

Kardeşlik tek taraflı bir olgu değildir.

Kardeş olgusu, her iki taraf arasında varsa bir anlam ifade eder.

Diğer türlüsüne kardeşlik demek mümkün mü ?

Burada Arnavut-Türk kardeşliği konusunda çalışma yapan tüm değerli zevata önerim; bu çalışmaların esas yapılması gereken yerler olan Kosova ve Makedonya'da yoğunlaştırılmasıdır. Zira burada yani Türkiye'de yaşayan herkes, Arnavutları geçmişte tarihte yaşanan, bir kısmı bugün de farklı bir şekilde süregelen her türlü sıkıntıya rağmen kardeşleri gibi görmeye devam etmektedir. ..

TARTIŞMA MI İHANET Mİ?

Kimlik konusuna gelince; ben Türkiye'yi bölme noktasına getiren bu tartışmanın bir de Arnavut ve Boşnaklar arasında ses bulmasını bu vatana ihanet kabul ederim..

Türkiye'nin tek millet, tek bayrak mücadelesi verdiği bugünlerde bir de başımıza Arnavut, Boşnak gibi kimlik meselesini çıkaranların yeri, bölücü örgüt PKK'nın yanıdır.

Bu konuda sessiz kalmayı, Türk-Arnavut kardeşliğine hizmet etmek değil, Türk Milleti'ne Türk Devleti'ne ihanetle eşdeğer bulduğumu belirterek selam, sevgi ve muhabbetlerimi iletiyorum