BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.438,17
HABER /  GÜNCEL

Rûku halindeyken öldüler!

Katliamın ardındaki gerçekler aydınlanıyor. Vahşetin boyutu akıl almaz... İnsanları rûku halinde öldürmüşler.

Abone ol

Türkiye önceki gece Mazıdağı’ndan gelen katliam haberi ile sarsıldı. Benzeri görülmemiş saldırıda maskeli saldırganlar düğün evini bastı. 6’sı çocuk, 17’si kadın 44 kişiyi kurşun yağmuruna tuttu.

46 ÇOCUK YETİM KALDI

Türkiye'nin 'ödünü patlatan' bu saldırıda köydeki 46 çocuğu yetim bıraktı. Kimi annesini, kimi babasını, kimi ise her ikisini birden kaybetti.

Yetim çocuklardan Emrullah Çelebi, annesi Şükran Çelebi, ablası Ayhan Çelebi ve göğsüne aldığı tek kurşunla yaşamını yitiren 10 aylık yeğeni Hüseyin’i kaybetti.

Yetim çocuklardan Uğur Çelebi babası Salih Çelebi, büyükbabaları Cemil ve Ali Çelebi’yi kaybetti.

Yetim çocuklardan Yakut Çelebi annesi Yıldız ve babası Salih Çelebi’yi yitirdi. Annesiz ve babasız kalan Yakut Çelebi en büyüğü 17 yaşında olan 9 kardeşiyle yetim kaldı.

Yetim çocuklardan İlhan Çelebi annesi Neriman, babası Hesih Çelebi ve 6 yaşındaki kız kardeşi İrem Çelebi’yi kaybetti. Bazılarını saydığımız yetim çocuklar gibi 46’ya yakın çocuk Bilge Köyü’nde yetim kaldı.



KATLİAMIN GÖRGÜ TANIKLARININ İFADELERİ 

[PAGE]

KURŞUNLARI GÖRDÜK KAÇIŞTIK

Düğün evinde bulunurken, arkadaşlarıyla oynamak için onların evine giden 9 yaşındaki Y.Ç: Ben annemin yanından ayrılıp komşu eve gittim. O sırada silah sesleri çıktı. Çok korktum. Dışarı çıkmadım. Kurşunları gördük kaçıştık, düğünde damat ve gelin öldü. Akşam bana annemin öldüğünü söylememişlerdi, şimdi söylediler.



RÜKU HALİNDE ÖLDÜLER

Ölen muhtar Hamit Çelebi’nin kuzeni Ekrem Akyol: Evde televizyon izlerken birden silah sesleri duyuldu. 15 dakika sürdü. Etraf toz dumandı. Muhtarın evine yöneldim. Çığlıklar yükseliyordu. Kapıyı açmamla içerinin kan gölüne döndüğünü gördüm. Kadınlar, çocuklar kan revan içinde yerde yatıyordu. Bayanların feryatları kulakları sağır ediyordu. Küçük çocukların bile gögüsleri delinmişti. Erkeklerin bulunduğu odaya gidince, namaz kılarken rüku halinde saldırıya uğradıklarını gördüm. Korucuların 6’sı Sultanşeyhmus Karakolu’na nöbete gitmişti. Uzun zamandır bölgede terör olayı olmadığı için erkekler nöbet tutmamış yatsı namazına gitmiş. Köyde telefon çekmiyordu, tepeye çıktık ve jandarmaya haber verdik. Bu katliama anlam veremiyoruz. Böyle katliam Halepçe’de bile olmaz.’

ÖNDE İMAM ARKASINDA CEMAAT ÖLMÜŞTÜ

Annesini, babasını ve kız kardeşini kaybeden 12 yaşındaki M.Ç: Bir kişiyi damın üzerinde gördüm. Sağa sola ateş açıyordu. Saklanmasaydım beni de öldürecekti. Yüzünde maskesi yoktu. Gece olduğu için yüzünü tanıyamadım. Sonra adamı görünce içeri kaçtım. Babamın öldüğünü öğrendim. Korucuların hepsi evin içinde namaz kılıyordu. Onlara yardım edemedim. Herkes öldü.

HER DUVARDA 70-80 MERMİ VARDI

Köylülerden Abdullah Akan: Evin her duvarında 70-80 mermi vardı. Vahşeti görünce şoke oldum. Katliam evde bulunanlar namaz kılarken yapıldı. Eve girdiğimde her taraf ceset doluydu. Önde imam arkasında erkekler, hepsi ölmüştü. Diğer odada kadın ve çocuklar vardı. İçerisi kan gölüydü. Ben hayatımda böyle vahşet görmedim.