BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.402,74
HABER /  GÜNCEL

RTÜK dizileri böyle fişledi!

Muhteşem Yüzyıl dizisiyle başlayan tartışmaların ardından RTÜK'ün her diziye özel fişler hazırladığı ortaya çıktı.

Abone ol

Televizyon dizileri, "Muhteşem Yüzyıl" tartışmasıyla gündemde zirve yaparken RTÜK'ün tüm kanallardaki dizileri fişlediği ortaya çıktı.

"RTÜK'ün Wikileaks belgesi" olarak adlandırılan raporda diziler hakkında ilginç saptamalar yer alıyor.

İşte bazıları:

"Belden aşağı espriler var", "Bekâretin önemsizliği öne çıkarılıyor", "Türk tarihi çarpıtılıyor", "Derin devlet meşrulaştırılıyor"

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Dursun, ''RTÜK'ün dizileri fişlediğine'' yönelik bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), "Muhteşem Yüzyıl" dizisiyle tırmanan dizi filmtartışmasına hazırladığı raporla farklı bir boyut kazandırdı. Uzmanların hazırladığı raporlarda; farklı kanallarda yayınlanan dizilerle ilgili ilginç tespitler yapılıyor. Rapor, RTÜK İletişim Merkezi'ne gelen şikâyetlerden de yola çıkılarak hazırlandı. Uzman görüşleri RTÜK gündemine de alındı.

İŞTE FİŞLENEN DİZİLER VE GEREKÇELERİ
AYRINTILAR İÇİN TIKLAYNIZ...



RTÜK'ÜN DİZİLERİ FİŞLEME İDDALARINI REDDETTİ

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Üst Kurul'un dizileri fişlediği iddiasıyla ilgili, ''Böyle bir şey söz konusu değil. Habere konu olan çalışma dizi filmlerin temalarıyla ilgili bir profil çalışmasıdır ve aralık ayındaki toplantıda yayıncılarla paylaşılmış, kendilerine sunulmuştur'' dedi.

Dizilerin fişlenmesi diye bir şeyin söz konusu olmadığını ifade eden Dursun, şunları kaydetti:

"Habere konu olan çalışma dizi filmlerin temalarıyla ilgili bir profil çalışmasıdır. 27 Aralıkta düzenlenen toplantıda yayıncılarla paylaşılmış ve kendilerine sunulmuştur. Aynı çalışma, 13 Ocakta Devlet Bakanı Sayın Selma Aliye Kavaf'ın yayıncılarla yaptığı toplantı için güncellenmiştir. Bu tamamen bir profil çalışması olup, herhangi bir gizliliği söz konusu değildir, aleniyet kazanmıştır. Toplantıda bu çalışmanın hem sunumu yapılmış hem de bilgiler kanal yöneticilerine takdim edilmiştir. RTÜK'te programlarla ilgili çok daha detaylı analiz çalışmaları bulunmaktadır.''
RTÜK'ün, 27 Aralıkta yayıncılarla yaptığı toplantıda, dizi filmler ve izdivaç programlarıyla ilgili sorunlar masaya yatırılmış, bu toplantıda dizi filmlerin temaları ve dizi süreleri de değerlendirilmişti.