BIST 10.503
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,27

RTÜK dizileri böyle fişledi

RTÜK dizileri böyle fişledi

Küçük sırlar: gençler lise çağında olmalarına rağmen cüretkâr hayatları ve sınıf ayrılıklarına yapılan vurgu dikkat çekiyor. lise öğrencilerinin okula lüks araçlarıyla; genç kızların abartılı makyajlarıyla gitmeleri, okul dolaplarında içki şişeleri bulundurmaları, okulda sevgilileri ile...

RTÜK dizileri böyle fişledi

KÜÇÜK SIRLAR: Gençler lise çağında olmalarına rağmen cüretkâr hayatları ve sınıf ayrılıklarına yapılan vurgu dikkat çekiyor. Lise öğrencilerinin okula lüks araçlarıyla; genç kızların abartılı makyajlarıyla gitmeleri, okul dolaplarında içki şişeleri bulundurmaları, okulda sevgilileri ile öpüşebilmeleri dikkat çekiyor. Varlıklı aile çocuklarının aynı koleje burslu olarak devameden başka bir öğrenciyi, “varoşcan” diye aşağılamaları da dikkat çekici.

RTÜK dizileri böyle fişledi

ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ: Ali, eşinden ayrı bir ilişkisi olması ve karısı hapisteyken sevgilisini çocuklarının olduğu eve getirmesi, çocuklarını dövmesi gibi nedenlerle örnek baba profili çizmemektedir. Aylin’in babası yaşında bir erkekle duygusal ilişki yaşaması uygun bir davranış olmamıştır.Mete’nin de babasına, “Geberteceğim lan seni” demesi, çocuklara ve gençlere kötü örnek oluşturabilecek niteliktedir.

RTÜK dizileri böyle fişledi

FATMAGÜL’ÜN SUÇU NE?: Daha birinci bölümünde sansasyonel bir şekilde dakikalarca adeta görsel bir duruma sokulan tecavüz sahnesi yaşanıyor. Bu sahne kullanılarak reyting planlaması yapılmakta, toplumsal bir yara amacından saptırılarak tamamen tecimsel bir amaca tahvil edilmektedir. Bu tür yapımlar değer yargılarını zaafa uğratmakla birlikte, yaşanan olayları ajite ederek yayıncılığa alet etmektedir.

RTÜK dizileri böyle fişledi

KURTLAR VADİSİ: Dizi sadece yoğun izlenme oranıyla değil, aynı zamanda şiddet kültürünü ve derin devleti meşrulaştıran içeriğiyle gündeme geldi. Böylesi bir temanın bu kadar geniş bir izleyici kitlesine ulaşması diziyi sosyolojik bir olguya dönüştürmüştür.