BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

RTÜK amca beni ajan yap!

Çocukların da RTÜK'ten istekleri var. Ancak onlarınki biraz farklı...

Abone ol Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun çocuk sitesine mesaj yağıyor. Çocukların ‘RTÜK Amca’ diye başlayan mesajlarında televizyonla ilgili isteklerinin yanı sıra ‘Ailemi köpek almaya ikna edin’ ya da ‘Beni FB’li Kezman’la tanıştırın’ gibi ilginç ‘rica’ları da var...

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) yaklaşık iki yıl önce çocuklar için hizmete açtığı internet sitesi, farklı uygulamalarıyla dikkat çekiyor. Yağ satarım bal satarım, sek sek gibi oyunlardan ansiklopedik bilgilere, yıllar önce TRT ekranlarında yayınlanan çocuk programlarına kadar birçok uygulamanın yer aldığı sitede çocukların televizyonlara ilişkin dileklerini ilettiği bir de forum bölümü var.

Çocukların ‘RTÜK Amca’larından istekleri ise sadece televizyonla sınırlı kalmıyor. Hazır yazdıklarını okuyan büyükler bulmuşken ‘Daima daha fazlasını iste’ düşüncesiyle neler talep etmiyorlar ki... Laptop ve köpek isteyenlerin yanı sıra ‘Ajan olmak istiyorum. Bir an önce Lüleburgaz’a taşınabilelim. Beni Fenerbahçeli Kezman’la tanıştırın’ diyenler bile var.

RTÜK’ün hazırladığı web sitesine www.rtukcocuk.gov.tr ve www.rtukcocuk.org.tr adreslerinden ulaşılabiliyor.

Sitenin Dilek Köşesi bölümünde çocuklar genellikle programlara ilişkin isteklerde bulunuyor ama çocukların önemli bir kısmının dilekleri RTÜK’ü bile aşıyor. İşte onların kaleminden en ilginç istekler...

- BENİM hep bir köpeğim olsun istemişim ama ailem (annem) izin vermediği için bir köpek alamadık. Ailemi görürseniz bana bir köpek alması için tavsiyede bulunur musunuz?

- TV.DE bazen bu kadın programları çıkıyor neymiş serap ezgü ile bizbize bunların kalkıp yerine belgesel konulmasını istiyorum morelim bozuluyo insanları ağlarken görünce.

- BENİM rtükte Nurullah amcam çalışıyor. Nurullah amcam ve ailesinin bayramını kutluyorum.

- RTÜK iyisin hoşsunda birde ödev araştırabilsek.

- SEVGİLİ rtük amca Bez Bebek, Selena, Acemi Cadı gibi dizilerin yayından kalkmasını isterim çünkü kardeşim bu dizilerden çok etkileniyor ve onların yaptıklarını yapmaya çalışıyor lütfen bunun gibi dizileri yayından kaldırın.

- FENERBAHÇE’DEKİ Kejmanla tanışmak istiyorum.

- BU siteye birazda popüler müzik koyun canım.

- BENİM dilegim ajan olmak.

 -YAAAA bu kadın programları beni gıcık edio özelliklede semiha yankı ile dest-i izdivaç ıyyy o ne be ısmarlama aşk mı olur bak rica ettim kaldırın.

BENCE televizyonlarda liğ tv olmalı.

Kaynak: Star