BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,11
ALTIN 2.523,23
HABER /  POLİTİKA

MHPnin kritik 10. maddesi

Ankara kulisleri "türban tuzağını" konuşuyor. İddialar sonrasında gözler MHP'nin 10. madde önerisine çevrildi.

Abone ol İNTERNETHABER- Ankara kulislerinde MHP'nin "türban tuzağı" iddiasının yankıları sürüyor. Türban düzenlemesi fikrinin Bölükbaşı'na ait olduğu ve bilerek türban düzenlemesini gündeme getirerek AK Parti'nin kapatılmasını planladığı iddiaları gündemi sarstı.

MHP'LİLER TEPKİLİ

Olayın muhatabından sert tepki geldi. İddiaları ciddiye almayan Bölükbaşı'na parti kurmayları da destek verdi. MHP yönetimi, iddialara tepkili. Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, MHP'nin böyle bir yaklaşımının olmadığını vurguladı. Şandır, "Bölükbaşı'nın da böyle bir açıklaması olamaz. Olduğunu kabul edemem. Böyle bir açıklama yapmamıştır." dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, Bölükbaşı'nın tecrübeli bir siyasetçi ve iyi bir diplomat olduğuna işaret ederken, "Kendisi adına konuşamam. Ancak Deniz Bey, böyle bir açıklama yapmaz. Esprisini bile yapmaz. Zannetmiyorum." şeklinde konuştu.

KRİTİK 10. MADDE

Ancak Ankara kulisleri çok sıcak. Bu iddiayı savunanların dayanağı MHP'nin türban düzenlemesine ilişkin Anayasa'nın 10. maddesindeki değişiklik teklifi.
Teklifin ilk halinde Anayasa'nın 10. maddesinin 4. fıkrasına, "her türlü kamu hizmetinin sunulmasında ve bu hizmetlerin yararlanılmasında" ifadesinin eklenmesini öngörüyordu.

MHP'NİN İLK TEKLİFİNDE KAMUDA TÜRBAN SERBESTLİĞİ ÖNERİYORDU

Bu teklifteki 'kamu hizmetinin sunulmasında' ibaresinin kamu personelinin başörtüsü takmasına da imkân sağladığı iddia edildi. AK Parti, MHP ile yaptığı görüşmeler sonucunda bu ibareyi metinden çıkardı. Ancak daha sonra yaşananların faturası AK Parti'ye çıktı. AK Parti'nin kamuya türban serbestliğini getiren teklifini değiştirmesi unutuldu. Başsavcı iktidar partisinin kapatılması için dava açtı.

13 ARALIK 2007'DE BAHÇELİ GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Bahçeli ilk olarak 13 Aralık 2007'de gündeme getirmişti.
Başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliğini Türkiye'nin gündemine MHP lideri Bahçeli soktu. Bahçeli, 13 Aralık 2007'de, Anayasa'nın 10. maddesinde değişiklik yapılarak sorunun çözülmesini istedi. 16 Ocak 2008'de Başbakan Erdoğan'ın "MHP ben varım diyor. CHP yoksa yok." cevabıyla süreç başlamıştı.