BIST 10.194
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.380,10
HABER /  GÜNCEL

Rotasyonda 'Barça'landı!

Barcelona, sezonun ilk maçında 8-0 yendiği Osasuna'ya deplasmanda 3-2 yenildi, zirve yarışında ağır yara aldı.

Abone ol

İspanya La Liga'da lider durumda bulunan ezeli rakibi Real Madrid'i 7 puan geriden takip eden Barcelona, sezonun ilk maçında 8-0 yendiği Osasuna'ya deplasmanda 3-2 yenildi, zirve yarışında ağır yara aldı.

La Liga'da lider durumda bulunan ezeli rakibi Real Madrid'i 7 puan geriden takip eden Barcelona, 5 maçtır kazanmayan Osasuna'ya 23. haftada konuk oldu.

İki ekip arasında 17 Eylül'de Camp Nou'da yapılan lig maçını Barcelona 8-0 kazanmış ve rakibine unutamayacağı bir hezimet yaşatmıştı.

Konuk Katalan devinde Xavi, Iniesta ve Fabregas yedekler arasında yer alırken; Thiago ve Roberto 11'de başladı. Roberto, Barça formasıyla 4. kez 11'de şans bulmuş oldu.

Maça iyi başlayan Osasuna 5. dakikada Lekic'in attığı golle 1-0 öne geçti. 23. dakika bir kez daha sahneye çıkan Lekic, kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti, Barça'yı şok etti.

İlk yarıyı 2-0 geride kapatan Barcelona'da, genç oyuncular Tello ve Cuenca ikinci yarıda sahaya sürüldü. İkinci devereye baskılı başlayan Barcelona aradığı golü 51. dakikada Şilili Sanchez ile buldu.

Ev sahibi Osasuna Barça'nın ivme yakalamasına izin vermedi ve 56. dakikada Garcia ile skoru 3-1'e getirdi.

Yediği golün ardından oyunu rakip alana yıkan Katalan devi, 73. dakikada Tello ile farkı yeniden 1'e indirdi ve ümitlendi. 3-2

78. dakikada Osasuna gole çok yaklaştı ancak Punal'ın vuruşu yan direğe takıldı. 79. dakikada Tello ile mutlak fırsatı kaçıran Barcelona, 81. dakikada golü buldu ancak sayılmadı.

Sanchez'in topu ağlara yollamasının ardından Barçalı oyuncular golü kutlarken, yardımcı hakemi ile konuşan Paradas Romero pozisyonun ofsayt olduğuna hükmetti. Bu pozisyon tartışmalı anlar arasına girdi.

Kalan sürede aradığı golü bulamayan ve ikinci yarıda oyuna dahil olan Fabregas ile 90+4'te mutlak bir golü kaçıran Barcelona, sahadan 3-2 mağlup ayrıldı ve bu sezon deplasmanlarda 16 puan bırakmış oldu.

22 maç sonunda 48 puanda kalan Barça, zirve yarışında büyük bir yara aldı. Real Madrid'in Levante'yi yenmesi durumunda, Barcelona ile ezeli rakibi arasındaki puan farkı 10'a çıkacak.

5 haftalık galibiyet özlemini önemli bir zaferle dindiren Osasuna ise puanını 31'e çıkardı ve Avrupa Kupaları yolunda unutlandı.