BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,72
ALTIN 2.418,95
HABER /  GÜNCEL

Terim'den yönetime mesaj var!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kayserispor galibiyetinin ardından konuştu.

Abone ol

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kayserispor karşısında aldıkları galibiyetin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fatih Terim, ilk yarı birkaç pozisyon vermelerine karşın ikinci yarıda daha iyi savunma yaptıklarını belirtirken, ''Biz çok pozisyon bulduk, bu sevindirici. Müthiş mücadele ettik, bu daha da sevindirici. Öne geçtikten sonra da iyi baskı yaptık. Önemli bir 3 puan kazandık. Oyuncularımı kutluyorum. çünkü Kayserispor ciddi bir rakip ve yenmek kolay değil. Bu nedenle 3 puan için da mutluyum'' dedi.

Hakan Balta ile Çağla Birinci'nin sakat olması nedeniyle sol bekte Riera'yı oynatmasına değinen Terim, basında Ujfalusi'nin bu mevki için adının geçtiğini aktararak, ''Ben Hakan Balta ve Çağlar Birinci'nin sakatlanmasının ardından Riera'yı bu mevkiye koydum. Güzel olan, maça kadar bu bilgi dışarı çıkmadı. Ujfalusi'yi hiç düşünmedim. Stoperi oraya alıp, iyi bir ikiliyi bozmanın manası yoktu. Riera da sol ayaklı bir oyuncu olarak sol bek oynayabilirdi. Geçmişte açık oyuncuları Hakan Ünsal, Ergün Pembe, Ümit Davala bu şekilde oynadılar. Riera da iyi ve akıllı oynadı. Tabii bu maçın ardından o da cezalı duruma düştü. Yeni bir sol bek bulmak zorundayız Mersin İdmanyurdu maçına. Sol ayaklı kimse kalmadı. Emre Çolak oynamaz ama Engin Baytar oynayabilir. Bu demek ki ikisini de oynatmayacağım, yoksa söylemezdim'' diye konuştu.

Amrabat konusu

Ara transfer döneminde kadrolarına katmak için yoğun çaba harcadıkları Amrabat'ın bugün Galatasaray'a karşı sergilediği futbolla ilgili yöneltilen bir soru üzerine Terim, oyuncu ve transfer döneminde yaşananlara açıklık getirdi.

Amrabat'ın iyi bir oyuncu olduğunu ve kendilerinin de bu nedenle talip olduklarını kaydeden Terim, şunları söyledi:

''Kayserispor'da bize karşı iyi oynadıktan sonra talip olduk. Aykırı bur durum yoktu. Yöneticimiz Ali Dürüst aradı, talip oldu ve görüştüler. Sanıyorum Ali Turan konusundan bir ön yargı olduğu için başka türlü algılandı. Yoksa bizim ne Recep Mamur beye, ne başka birine karşı tutumumuz olamaz. Biz zor durumdaki Ankaragücü'nün oyuncularına da talip olmadık. Biri sizde defo görmek isterse, görür. Önümüzde bir örnek de var. Shaqiri, Bayern Münih'e transfer oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde de Basel ve Bayern Münih eşleştiler. Sormuşlar Shaqiri'ye bu durumu, o da, 'Ben profesyonelim. Basel için aslan gibi çıkıp oynarım. Sezon sonu da Bayern Münih'e giderim' demiş. Bizim de futbol oynamaktan başka amacımız yok. Amrabat şimdi olmadı, sezon sonu olur veya olmaz. Biz her kulüple diyaloglarımızı en iyi şekilde kurmak istiyoruz. Telefonla bile verdiğimiz sözlerle transfer yapabilmek istiyoruz. Biz eskiden böyleydik. Bundan sonra da böyle olur. Kimseyle alıp veremediğimiz yok. Amrabat'ın oynamamasına biz de üzüldük ama böyle bir niyetimiz ve isteğimiz yoktu.''

Değişim devam etmeli

Fatih Terim, Galatasaray'ın transfer politikasıyla ilgili olarak, takımda değişimin süreceğini söylerken, kiralık durumda bulunan oyuncularla ilgili de görüşlerini aktardı.

''Transferde başkanımız ve yöneticilerimiz iyi niyetle uğraşıyorlar. Olmadıysa, yapacak bir şeyimiz yok'' diyen tecrübeli teknik adam. ''Mayıs ayında mutlaka yeni dönem için transfer yapılmalıdır. En azında, başlattığımız değişimin devam etmesi için bu gerekli. Çünkü daha çok değişeceğiz'' diye konuştu.

Kiralık oyuncular hakkında, Arda'nın gideceğini bilmesi halinde Culio'yu bırakmayacağını tekrarlayan Terim, ''Bunda ciddiydim. Culio takımımızda olmalıdır ve olacaktır. Pino da çabuk oyunculardan biri ve diğer çabuk oyunculara oranla da tekniği kötü değil. Ona yazın şans verdim ama istediğimizi alamadık. Şimdi doktorlarımız bakabilir, bizim oyuncumuz, bizde tedavi görecek. Eğer onu geçen seneki halinden bir nebze değiştirebilirsek, kazanmayı isterim açıkçası. Çabuk oyuncu az bulunuyor ve bu da benim isteğim. Değişik bir tip Pino. Bir daha deneyeceğim. Sezon sonu bir karar verdiğimizde, Galatasaraylılar bize güvensin. Ayrıca Stancu var, Anıl var, başka oyuncular var. Bir oynasınlar bakalım. Hepsini izliyoruz. Gittikleri yerde başarılı olmaları da bizim için önemli geri dönüş açısından. Galatasaray'da değişim devam etmelidir. Mayıs ayından itibaren gelecek 10 yılın planları yapılmalı'' ifadelerini kullandı.