BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Rooney: Sahaya dönmeye hazırım

Ağustos ayındaki sakatlığı sonrasında toparlanmaya çalışan Wayne Rooney'in son durumu ile ilgili açıklama yapıldı.

Abone ol

İngiltere lig maçında sakatlanan Wayne Rooney, kendisini oynamaya hazır hissettiğini söyledi.

Rooney, kasığındaki yırtılmanın iyileşmesi ardından idman yapmaya başladı; golcü futbolcu, çalışmalarının meyvelerini önümüzdeki aylarda toplamayı umduğunu söylüyor.

"Sezon öncesinde de formum yerindeydi" diyen Rooney, İngiltere milli takımının FİFA 2014 Brezilya Dünya Kupası Finalleri grup eleme maçının hazırlıklarının sürdüğü St George futbol tesisinde yaptığı açıklamada: "Belki olmam gerektiği kadar hazır değildim; ama yaşadığım sakatlığın idmansızlıktan kaynaklığından emin değilim" şeklinde konuştu.

"Sakatlandım ama toparlanmak için çok çalıştım. Aslında dürüstçe söylemek gerekirse sakatlık forma girmemin yolunu açtı. İyi hissediyorum, zinde hissediyorum, sahaya çıkıp oynamaya hazırım."

Rooney, takımın çekirdek kadrosuna geri dönüş yapmasından bu yana Alex Ferguson tarafından yeni görevlere koşuluyor; kulübün haberinde, 26 yaşındaki futbolcunun yeni rolünde daha derin, daha yaratıcı konumlara verildiği ve bir ihtimalle daha fazla katkı yapıp, etki göstereceği söyleniyor.

Manchester United'ın sitesindeki haberde, Rooney'in bu konuma getirilmesinin ustaca bir kararın ürünü olduğu görüşü dile getiriliyor ve bunun bir sonucu olarak Wembley'de cuma günü yapılacak San Marino maçında Roy Hodgson tarafından da benzer bir konuma getirileceği söyleniyor.

Kulübün sitesindeki değerlendirmede Rooney'in üstlendiği yeni rolün fizik olarak daha fazla etkinlik göstermesini gerektirdiği, futbolcunun sahada katetmesi gereken mesafesinin arttığı ifade ediliyor.

Kulüpteki yazıda Rooney'in yeni konumunu çok sevdiği ifade ediliyor.