BIST 9.998
DOLAR 32,33
EURO 34,89
ALTIN 2.396,64
HABER /  GÜNCEL

Röntgen filmi tarih oluyor

Büyük zarflarla taşınan röntgen filmleri tarih oluyor.. Peki yerine ne mi geliyor? Film cd olarak verilecek...

Abone ol

Daha önceleri hastaya verilen büyük zarf içindeki röntgen filmi cd olarak verilecek ve hastanelerdeki bilsayarlarda arşivlenecek.

Böylelikle hem hasta filmi kaybetme riskinden kurtulacak, hemde yıllar sonra bile doktorun hastasının bilgilerine ulaşma imkanı sağlanacak. Çevre dostu olarak bilinen yeni yöntem sayesinde, ağır metaller içeren banyo solusyonlarının da çevreye verdiği zarar ortadan kalkmış oluyor.

CR cihazını kullanan ilk hastanelerden biri olan Tem Hospital'ın Başhekimi Dr. Hamit Taşdemir'e göre; filmler yurtdışından ithal ediliyordu. Bu yöntem sayesinde buna gerek kalmadığı için yurtdışına aktarılmayan para ülke ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. Ayrıca zaman ve enerji açısından da kazanç sağlayan CR cihazı için Taşdemir şunları söyledi:

MR, mamoğrafi, tomografi, direkt ve endirekt grafiler gibi bütün röntgen filmleri CR sayesinde bilgisayarlarda saklanabilecek. Daha önceki dönemlerde enbüyük sıkıntımız şuydu: Doktorlarımız çekilen filmleri raporlu talep etmektedirler. Ancak röntgen teknisyenleri yoğunluktan filmleri aynı hızla veremeyebiliyorlardı. Yeni CR yöntemiyle artık bu sorun ortadan kalkmış oluyor. Röntgen filmini götürüp getirme için gereken personel kullanımında da zaman kazanmış oluyoruz. Hasta filmi kaybedebiliyor, kaybettiği zaman incelemenin tekrarına gerek yok. Çünkü arşivde mevcut".