BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.437,61
HABER /  GÜNCEL

Ronaldo Portekiz'i yarı finale taşıdı

Çek Cumhuriyeti'ni Real Madrid'in yıldızının golüyle 1-0 yenilgiye uğratan Portekiz, ilk yarı finalist oldu. Portekiz'in rakibi, İspanya-Fransa eşleşmesinin galibi olacak.

Abone ol

Cristiano Ronaldo'nun etkileyici futbolunu bir golle taçlandırdığı karşılaşmada Çek Cumhuriyeti'ni 1-0 yenilgiye uğratan Portekiz, Euro 2012'de yarı finale kalan ilk takım oldu.

Hollanda karşısında iki gol atan Real Madrid'in yıldızı, Çek Cumhuriyeti'ne karşı her iki yarıdaki iki gol girişiminde direklere takılırken, bitime 12 dakika kala takımını yarı finale taşıyan golü kaydetti.

Varşova'daki Ulusal Stadyum'da oynanan maçta Çek Cumhuriyeti her iki devrede de savunmaya odaklı bir strateji izledi.

İlk yarıda kayda değer tek pozisyonda yine Ronaldo imzası vardı. Meireles'in uzun topunu ceza sahası içinde göğsüyle kontrol edip Kadlec'i geçti Portekizli, sonra da topu kaleye gönderdi. Cech'i geçen top direkten dönerken, gol sevinciyle ayağa kalkan Portekiz tribünleri hayalkırıklığıyla yerlerine otururken, Ronaldo da öfkeyle çimleri yumrukluyordu.

Özellikle ikinci yarının başından itibaren giderek artan bir tempoyla Çek Cumhuriyeti üzerinde baskı kuran Portekiz, elverişli pozisyonlara oyuna sonradan giren Hugo Almeida'yla da ulaşmıştı.

Beşiktaşın golcüsü, her iki şansını da kafa vuruşlarını kale üstünden auta göndererek heba etti.

Sonunda da devreye giren yine Ronaldo oldu.

Moutinho'nun bir anda sağ kanattan aut çizgisine inerek yaptığı orta süzülürken, Portekiz savunması topu izledi. Pozisyon sırasında Ronaldo'yu markajında tutmakta olan Gebre Selassie, arkasındaki Portekizli yıldızın önüne geçtiğini farkettiği anda artık çok geçti.

Ronaldo gelen ortaya yükselip kafayı vurdu ve yerde seken top karşısında Petr Cech çaresizdi.

Ronaldo maç sonunda yaptığı açıklamada, önemli fırsatlar yakaladıklarını, son iki maçta toplam dört şutunun direkten döndüğünü belirterek, ''Ama önemli olan golü atmam ve takımın iyi oynaması, herkes mutlu. Önceliğimiz yarı finale çıkmaktı, bunu da başardık. Olgun bir takımımız var ve yeni maça da hazırız'' dedi.

Portekiz'in yarı finaldeki rakibi cumartesi günü oynanacak İspanya-Fransa karşılaşmasının galibi olacak.