BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Romney 'umutları yeşertme' sözü verdi

ABD'de Cumhuriyetçi başkan adayı Mitt Romney, Florida'da yaptığı konuşmada 'Amerika'nın umutlarını canlandırma' sözü verirken Obama'nın hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Abone ol

ABD’de Cumhuriyetçi Mitt Romney, Florida’da yaptığı konuşmada devlet başkanlığı adaylığını resmen kabul etti.

Romney, konuşmasında ‘Amerika’nın umudunu yeniden canlandıracağı’ sözünü verirken iş dünyasındaki başarılarıyla Mormon inancından da bahsetti.

Geceye, Oscar ödüllü aktör Clint Eastwood da “gizemli konuk konuşmacı” olarak katıldı.

Romney, Kasım ayında düzenlenecek devlet başkanlığı seçimlerinde Barack Obama’nın rakibi olacak.

Eski Massachusetts Valisi Romney, “Başkan Obama’nın başarılı olmasını isterdim, çünkü Amerika’nın başarılı olmasını istiyorum” dedi.

Romney, “Ancak verdiği sözler hayal kırıklığı ve bölünmeye yol açtı. Bu kabul etmemiz gereken bir durum değil” diye konuştu.

Mormon inancıyla yetiştirilen Romney, aile hayatı hakkında detaylar verdi.

Baba olarak deneyimlerinden bahseden Romney’nin eşi Ann ile ‘uyandıklarında odalarında uyuyan çocukları görmeyi umdukları zamanlardan’ bahsederken duygulandığı görüldü.

Aktör Clint Eastwood da Romney'ye destek olmak için 'konuk konuşmacı' olarak podyuma çıktı.

Konuşmasında Obama’ya da çatan Romney, “Artık sayfayı çevirmenin zamanı geldi. Son dört yılın hayal kırıklıklarını arkamızda bırakma zamanı geldi. Bölücülükleri ve atışmaları bir tarafa koyma vakti. Şimdi Amerika’nın umutlarını canlandırma zamanıdır” dedi.

Cumhuriyetçi aday, gelecek dört yıl içinde 12 milyon Amerikalıya istihdam sağlama sözü verdi.

Romney’nin Obama’nın sağlık reformunu da iptal edeceğini söylemesi salonda büyük destek gördü.

Romney’ye eşi, beş oğlu, oğullarının eşleri ve 18 torunun çoğu da eşlik etti. Torunları podyuma saçılan balonlarla oynadı.

Podyumda söz alan ünlü aktör Clint Eastwood da Obama’ya atıfta bulunarak, “Biri işini yapmıyorsa onlara bunu söylemeniz gerekir” dedi.