BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,75
ALTIN 2.409,08
HABER /  GÜNCEL

Romanlardan Başbakan'a mektup

Romanlar, Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a mektup yazdı.

Abone ol

Romanlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir olmak üzere beş farklı makama şikayet dilekçesi yazdı.

Olay, Manisa'nın Salihli ilçesinde roman vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadıkları Şehitler Mahallesi'nde meydana geldi. Çiçek Caddesinde ikamet eden Güzel ve Kandaş ailelerinden 8 kişi, haksız yere polis tarafından darp edildikleri iddiası ile Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu. İddiaya göre, mahallede yapılan bir düğün sonunda çıkan kavga nedeniyle olaya müdahale etmek isteyen polislerin, evlerinin önünde oturan Güzel ve Kandaş aile fertlerinden 8 kişiyi olayla hiçbir ilgisi olmamalarına rağmen darp ettiğini söyleyerek polisler hakkında davacı oldu.

O gece evinin önünde yaşanan olayı anlatan Şükrü Güzel; şöyle konuştu: "Gece mahallemizde düğün vardı. Saat 00.15 civarında düğünde tartışma çıktı. Kısa bir süre içerisinde olay yerine sivil polisler geldi. Biz yaklaşık 10 kişi evimizin önünde oturup sohbet ediyorduk. Polislerden biri araçtan iner inmez yüzüme biber gazı sıktı. Ardından ortalık karıştı. Polisler ellerinde copla orantısız bir güç kullanarak çevredekilere saldırmaya başladı. Daha sonra beni sürükleyerek polis otosuna bindirerek burada dövmeye devam ettiler. Bu kavga sırasında eşim Hamide Güzel de fenalaştı. Polislere ambulans çağırın dememize rağmen 'O numara yapıyordur' cevabını verdiler. Hastaneye giderek rapor aldık. Karakola gelerek polisler hakkında davacı olmak istediğimizi söyledik. Ancak görevli memurlar bizim ifademizi almayarak bizi oyaladı. Biz de Cumhuriyet Savcılığı'na ifade vermeye gidiyoruz diyerek toplu şekilde karakoldan ayrıldık. Görev başında bulunan polislerin alkol raporlarını istedik ancak bizimle kimse ilgilenmedi. Daha sonra bu polisleri o gece bir daha görmedik."

O gece çıkan olaylarda başından ve kolundan darbe alan Hakkı Güzel ise; "Biz de insanız. Tek suçumuz Roman olmak mı? Evimizin önünde otururken bu tarz bir olayla karşılaştık. Biz devletimize her zaman güveniyoruz. Bizleri bu hale sokan polislerden davacıyız. Hakkımızı da sonuna kadar arayacağız" dedi.

Yaşanan olaylar hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir'e mahalleli adına dilekçe yazarak faks çektiklerini belirten Deniz Kandaş; şöyle konuştu: "Cumhuriyet ve demokrasinin olduğu bu güzel ülkemizde bu utanç verici olayları kınıyoruz. Mahalle halkı tarafından polislere hiçbir şekilde karşılık verilmedi. Ancak polisimizin yapmış olduğu bu olay Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmayacak davranışlardır."