BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.426,61
HABER /  DÜNYA

Roma'daki eylemler başkanı çıldırttı!

Roma'yı savaş alanına çeviren eylemciler belediye başkanını çıldırtınca, başkan eylem yasağı kararı verdi

Abone ol

Küresel Eylem Günü yürüyüşü sırasında Roma’yı savaş alanına çeviren black bloc (kara blok) hareketi, onları “hayvanlar” olarak tanımlayan Belediye Başkanı Alemanno’yu da çıldırttı.

Başkan, şehir merkezinde bir ay boyunca yürüyüşlü eylem yapılmasını yasakladı. Roma Belediyesi, 15 Ekim Cumartesi günü şehirde adeta savaş görüntülerinin yaşanmasına neden olan olayların ardından sivil toplum kuruluşlarını kızdıran bir karar aldı. Yaklaşık 500 kadar “kara blok” hareketi mensubunun, aralarında Jandarma aracının da bulunduğu 20’ye yakın aracı, çöp konteynırlarını ve Savunma Bakanlığı’nın ek binalarından birini ateşe vermesi, dükkanların ve bankaların vitrinlerini kırması, belediyeyi bazı tedbirler almaya itti. Başkent Belediye Başkanı Gianni Alemanno, bir acil durum komisyonu oluşturarak, bir ay boyunca şehirde yürüyüşlü eylemlere izin verilmemesini içeren karara imza attı. Karara göre, sadece tarihi şehir merkezinde bazı meydanlarda, sabit eylemler yapılabilecek.

Kara blokçular, yakıp, yıktıkları şehirde 1 milyon Euro’ya yakın maddi zarar vermişti. Olaylar sonrası, 105’i güvenlik gücü olmak üzere 135 kişi yaralanmıştı. Öte yandan, olaylara karıştığı tespit edildiği gerekçesiyle gözaltına alınanların sayısı 13’e ulaştı. Polis, yüzleri maskeli eylemcileri yakalamak için adeta tüm İtalya’da bir insan avı başlattı.