BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.393,90
HABER /  SPOR

Rijkaardı baştan çıkaran teklif

Frank Rijkaard'ın aklını çeliyorlar. Önce Milan şimdi de bir İngiliz kulübü. Ünlü çalıştırıcının teklifi düşündüğü iddia ediliyor.

Abone ol

İngiltere Premier Lig’in köklü kulüplerinden Manchester City’nin, Frank Rijkaard’a reddedilmesi imkansız bir teklif yapmaya hazırlandığı iddia edildi..

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; İngiliz ekibinin, Frank Rijkaard’ın tazminatını ödemeye de hazır olduğu ifade edildi

Arap sermayesi tarafından satın alındıktan sonra birçok yıldızı kadrosuna katan mavi-beyazlı kulübün, Hollandalı teknik adama, yıllığı 5 milyon eurodan 4 senelik sözleşme önereceği bildirildi.

Dolar milyarderi Şeyh Mansur’un sahibi olduğu Abu Dabi United Group tarafından satın alındıktan sonra Carlos Tevez, Robinho, Adebayor, Kolo Toure ve Santa Cruz gibi dünyaca ünlü yıldızları renklerine bağlayan İngiliz ekibinin, menajer Mark Hughes’le yollarını ayırarak, Rijkaard’ı göreve getirmenin planlarını yaptığı belirlendi.

Premier Lig’de şampiyon olmak için transfere milyonlarca sterlin harcayan, ancak bu büyük yatırıma rağmen Chelsea, Manchester United ve Arsenal gibi devlerin gölgesinden kurtulamayan mavi-beyazlı kulübün, devre arasında takımın başına geçirmek istediği Rijkaard’a, yıllığı 5 milyon eurodan 4 senelik resmi sözleşme teklif edeceği vurgulandı.

Manchester City’nin, Galatasaray’la 2 yıllık mukavelesi bulunan Hollandalı hocanın tazminatını ödemeyi de kabul ettiği kaydedildi.

Frank Rijkaard’ın, Galatasaray’la sezonu tamamlamak istemesi halinde Haziran ayını beklemeyi düşünen İngiliz kulübü, tecrübeli teknik adamın tutumuna göre hareket edecek.

Rijkaard devre arasında İngiltere’ye gitmeyi kabul ederse, Manchester City en kısa sürede transferi bitirmek için düğmeye basacak.

İngiliz kulübüyle temas halinde olduğu iddia edilen Frank Rijkaard’ın menajeri Perry Overeem, başarılı teknik direktörün Galatasaray’la iki yıllık sözleşme imzaladığını hatırlattı. Futbol dünyasında değişimlerin sürekli yaşandığına dikkat çeken Overeem, Rijkaard’a gelen teklifleri yalanlamadı.

Bu arada İspanyol futbol internet sitesi, “futbol mercado”, Manchester City’nin, Frank Rijkaard’ı devre arasında İngiltere’ye götürmesinin zor olduğunu, ancak tarafların sezon sonu için şimdiden söz kestiklerini ileri sürdü.