BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.394,98
HABER /  POLİTİKA

CHPli Ateşten Başbakana soru

CHP'li Ateş, Tokat'taki saldırıyı PKK'nın üstlenmesinden sonra "provakosyon" imasında bulunan Başbakan'a sert çıktı

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Tokat’ta 7 askerin şehit olduğu olayın ardından hükümetten PKK dışında başka örgütlerce de yapılmış olacağı yönündeki imalar CHP’den sert tepki gördü. Eylemi PKK’nın üstlenmesinin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, “Biz PKK konusunda hiç kaygı ve şüphe duymadık. Başbakan provokasyon deyip başka güçleri işaret etti. Başbakan nasıl inandırıcı olacak şimdi?” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş Tokat’ta şehit düşen askerlerle ilgili süreci İNTERNETHABER’e değerlendirdi. Eylemi PKK’nın üstlenmesine hiç şaşırmadığını anlatan Ateş şunları söyledi:
“Olaydan sonra hiç kaygı, şüpheye düşmedim. Çünkü PKK Kürt halkının refaha ve mutluluğa erişmesini istemiyor. Kürt halkına en büyük kötülüğü PKK yapıyor. 25 yıldır o bölgede yaşayan gençler gençliğini, kadınlar kadınlığını yaşayamadı. Çocuklar çocukluğunu yaşayamadı. 40 bin insan öldü. Ölmeyenler ölüm korkusu ile yaşadı, yaşıyor. Ama Başbakan laik cumhuriyetin kurumlarına şüpheyle bakıyor. 7 yıldır bütün arşivler elinde olmasına rağmen önyargılarını yenemiyor.”

Ateş, Tokat’ta şehit edilen askerlerin ardından olayın Ergenekon’la ilişkilendirilmesine tepki gösterdi. Olayın ardından Başbakan’ın açıklamalarını eleştiren Ateş şunları söyledi:
“Başbakan provokasyon deyip başka derin güçlerin işaretini verdi. Öyle deyince şimdi ne yapacak? Bu bilgiyi devletin kurumlarından mı aldı, yoksa önyargısını mı ifade ediyordu. Başbakan söylediği sözlerde güvenilirliğini, inandırıcılığını iyice yitirdi. Başbakan bu ülkenin Türk Silahlı Kuvvetlerine mi güvenmiyor yoksa? Hükümete güvensizlikten insanlar aşı bile olmuyor.