BIST 10.259
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.412,00
HABER /  SPOR

Rıdvan Fenere sıfır verdi

Fenerbahçe'nin 90 dakika boyunca tek pozisyonu vardı. Rıdvan, Fener'e sıfır verdi takımdaki büyük tehlikeyi gösterdi.

Abone ol

Fenerbahçe taraftarını yine üzdü. Vestel Manisa karşısında alınan kötü futbol bu üzüntüyü kat kat artırdı. Usta yorumcu Rıdvan Dilmen de Fenerbahçe'ye puan verenlerden..

Dilmen, sarı lacivertlilere neden sıfır verdiğini şu sözlerle açıkladı:

"Takım oyunu sıfır... Takım taktiği sıfır... Fiziksel kapasite sıfır... Üretkenlik sıfır... Sorumluluk alma sıfır... Top rakipteyken topu kazanma arzusu sıfır...
Serkan ve Aurelio dışında 12 oyuncu sıfır. Gol yemesen maç bu şartlarda 0-0 biterdi. Zaten de öyle bitti. 94 dakika boyunca sadece Semih'in savunmanın arkasına attığı topu Deivid auta yolladı. Bunun dışında seyirciyi heyecanlandıracak hiç pozisyon yok."

Dilmen Fenerbahçe'yi bekleyen asıl tehlikeye işaret etti. Yazar o tehlikeyi yazdı:

"Kimse 30 metre top atmıyor. 10 metre atıyor, 'arkadaşım ileriye taşısın' diyor. Serdar degaj yapacak, kimse arkasına bakmıyor. Çünkü topu almak isteyen yok. Fenerbahçe için en büyük tehlike de işte bu. Sadece sonradan oyuna giren Tümer sorumluluk aldı."

Yazarın bir eleştirisi de Zico'ya oldu. Oyuncu değişikliklerini iyi bulmayan yazar, şablonda değıişiklik yapılmamasını doğru bulmadığını şu sözlerle ifade etti:

"Dönüp geriye bakalım. Kazanılan maçları Alex - Tuncay kişisel çabalarıyla değiştiriyordu. Bu iki oyuncu etkisiz olunca Fenerbahçe gol mol atamıyor, pozisyona bile giremiyor. Bir gün önce hesapta olmayan Beşiktaş'ın puan kaybı dahi takımı ateşlememiş.
Orta bayraklara kale yapılsa Fenerbahçe dünya rekoru kırar. Sürekli geriye yana oynuyor. Bir de şablonda değişiklik yapmayan hoca var. 0-0 gidiyor, Mehmet çıkıyor, Deivid giriyor. Kezman çıkıyor, Semih giriyor. Sanki her şeyden memnun gibi takımını yönetiyor."