BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.430,21
HABER /  SPOR

Rıdvan Fenerden umutsuz!

Fenerbahçe'nin rakibi iddialı değildi. Ama buna karşın yenilgi kaçınılmazdı. Rıdvan, yazısında Fener'in geleceğinden umutsuz olduğunu söyledi.

Abone ol

Fenerbahçe, bu sezonki ilk resmi maç yenilgisini “ummadık taş baş yarar” misali, o kadar da iddialı olmayan rakibi Twente karşısında aldı. Kötü futbol, dağınık organizasyon ve biraz da talihin azizliği ile Bursa deplasmanından bu yana başlayan kaliteli futbol alçalışının cezasını yaşadı: 1-2

Fenerbahçe'nin oyununu Rıdvan Dilmen değerlendirdi. Rıdvan "dün gece kötü oyuna, mücadele eksikliği de eklenince mağlubiyet geldi. Gelecek düşündürücü" dedi. .

"Son iki lig maçında Manisa ve Bursa’ya karşı Fenerbahçe takımı iyi oynamadı. Hatta kötü oynadı diyelim. Sadece bir şeyi iyi yaptılar, çok mücadele ettiler. Bir tanesinde öne geçmek için büyük savaş verdiler, 1-1’e yakalanmalarına rağmen yine maçı çevirdiler.

İkincisinde Bursa’da öne geçtikleri maçta skoru korumak için boğuştular. Oyuna “hayır”, mücadeleye “evet” demiştik. Ama dün gece kötü oyuna, mücadele eksikliği de eklenince mağlubiyet geldi.

O iki maç da müthiş mücadele, takımı sıfıra gelecek kadar yormuş. Bütün oyuncular yorgundu. Vasat oynayan isim arıyorum, bulamıyorum. Oyunun bazı bölümlerinde Emre. O da biraz tempo yapınca yoruluyordu. Cristian orta yuvarlağa girdi, sanki sakın çıkma demişler. Bütün maçı orada geçirdi.

Gökhan’ın sezon başı temposu yok. Lugano - Bilica ikilisi uyumsuz. Biraz öne çıktıklarında savunma arkasına atılan toplarda ağırlar. Roberto Carlos yine idare ediyor. Kazım etkisiz. Santos’u hiç görmedim. Sadece Alex bir şeyler yapmak istiyordu. Tek pozisyon da onun kafasından geldi. Güiza da hiç yok. Volkan kötü günündeydi. Bu kadar olumsuzluğu sayınca kazanma şansın tabii ki olmuyor.

Bireysel anlamda kötü oynayabilirsiniz, ki Bursa’da böyleydi. Ama fizik olarak mücadele edemezsen kaybedersin, kazanamazsın. Ve öyle de oldu. Bursa’da genelde 50 metrede oynandı maç. O yüzden oyuncular kendi ceza sahaları ile orta saha arasında biriktiler, fazla efor sarfetmediler. Twente önünde oyunun iki yönünü oynamaya kalkınca, top da önde kalmayınca mesafe uzadı. Oyunun 20 dakikasında yorgunluk belirtileri başladı.
Gelecek düşündürücü!

Twente düz bir takım. Bireysel yetenekli tek oyuncu sol açıkları Stoch. Çabuk bir oyuncu. Diğerleri düz ama pozisyon almasını biliyorlar. Ayrıca sakindiler. Ama Fenerbahçe fazla sakindi. O kadar sakindi ki, rakip pas yapıyor, imkan veriyorlar, arkaya atılan uzun toplara koşamıyorlar. Sadece duran top beklentisi vardı.

Nitekim Mehmet Topuz’un müthiş, kendine has vuruş stili ile golü buldular. Ancak kendi sahanızda oynuyorsunuz ve seyirciyi heyecanlandıracak tek pozisyon bulamıyorsunuz. Bence gelecek adına en düşündürücü olay, fiziksel anlamda müthiş düşüş.

Bükreş’ten gelen haber teselli oldu. Ama bu oyun ve fizik güç telafi edilmesi gereken ciddi bir durum."