BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.428,91
HABER /  GÜNCEL

Bakkalda 10 kuruşa ölüm sattılar

Konya'da bir bakkalda satılan çatapat 4 yaşındaki Yusuf'un celladı oldu. Yusuf, 10 kuruşa resmen öldürüldü.

Abone ol

4 yaşındaki Yusuf, şeker almak için gittiği bakkalda karar değiştirip 10 kuruşa çatapat satın aldı. Bir süre sonra rahatsızlanan Yusuf'un ölmeden önceki son sözü 'Ağzıma zorla çatapat sokup yut dediler' oldu.

Konya'da, özellikle bayramlarda çok fazla kullanılan çatapatlardan yiyen 4 yaşındaki Yusuf Yılmaz hayatını kaybetti. Meram'da, bakkaldan sakız, gazoz ve gofret alacağını belirterek babasından para isteyen 4 yaşındaki Yusuf Yılmaz, ardından bakkala gidip 10 kuruşa satılan çatapatlardan satın aldı. Daha sonra arkadaşlarıyla bir süre oynayan Yusuf, tekrar babasının yanına döndüğünde kusmaya başladı. Küçük çocuk kusmaya devam etmesi üzerine ambulansla Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı.

AĞZIMA SOKTULAR

Ailenin, çocuğun elinde çatapat gördüklerini, Yusuf'un da annesine “Birlikte oyun oynadığımız çocuklar, ağzıma zorla çatapat sokup yutmamı istediler' demesi üzerine, baygın haldeki çocuk Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Minik Yusuf, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Minik Yusuf'un midesine giden çatapatlar nedeniyle sarı fosfor zehirlenmesine bağlı olarak yaşamını yitirdiği belirtildi.

BAKKALLAR NASIL SATAR?

4 oğlu ve bir kızı olduğunu söyleyen acılı baba Nevzat Yılmaz, oğlunun kusarken çıkardığı çatapat parçaları nedeniyle patlayıcı maddeden zehirlendiğini belirtti. Yılmaz, “Bayram arifesindeyiz. Neden yasak olan çatapatların bakkallarda satılmasına göz yumuyorlar. Patlayıcının üzerinde '18 yaşından küçüklere satılamaz' yazıyor. Benim 4 yaşındaki oğluma niye sattılar. Sorumluların hesap vermesini istiyorum' diyerek ağladı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.