BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Rıdvan Fenerbahçeyi yazdı, Fener hazır mı?

Fenerbahçe son hazırlık maçında Hoffenheim'a yenildi. Peki sarı lacivertliler lige ne kadar hazır, eksik yönleri neler?

Abone ol

Fenerbahçe Almanya kampını tamamladı. Son maçında en ciddi rakibine 2-1 yenildi. Bu karşılaşmaşı izleyen Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin artılarını ve eksilerini Milliyet gazetesinde yazdı.

ÖNCEKİ SİSTEM DEVAM EDECEK

(...)Fenerbahçe’nin oynadığı hazırlık maçlarından ve yapılan son iki transferden anlaşıldı ki, Teknik Direktör Daum, gitmeden önceki sisteminde yine devam edecek. Zaten kadro ile fazla oynamak istemiyor. Geçen yıldan farklı bir tablo ortada yok. Sadece orta alanda Selçuk yerine Deniz üzerinde yoğunlaşmış. Ancak yeni gelen iki oyuncunun biri Deniz’in, diğeri de Uğur’un yerinde oynayacak.

TEK TOPLARLA ÇABUK OYNADILAR

Yani kısacası dönüp dolaşıyoruz, karşımıza aynı şablon çıkıyor. İlk yarı kıran kırana bir maç oldu. Sanki puan mücadelesi vardı. Normal kurallara göre oynansa her iki takımdan da oyuncu atılırdı. 25. dakikada hazırlanış ve son vuruş bakımında mükemmel bir gol buldu Fenerbahçe. Tek toplarla çabuk oynadılar ve sağdan Deniz’i kaçırdılar. Bu oyuncunun güzel ortasında Kazım’ın boşalttığı yere koşan Alex kafayla durumu 1-0 yaptı.

YAVAŞ OYNUYORLAR

İkinci yarıda oyuncu değişiklikleri geldi ve maç da kaybedildi. Ancak Daum en azından alternatif isimleri görme şansı buldu. Fenerbahçe yine yavaş oynuyor. Hızlandığı zaman da mutlaka pozisyon yakalıyor. Hızlanma yeri sadece rakip ceza sahasına yakın bölge. Alex’in, Deivid’in yaratıcılığı ile pozisyon bulmaya çalışıyorlar. Tabii ki bu bölgede çabuk oynamak önemli. Denersin denersin, golü bulursun.

ORTA SAHA HIZLI OYNAMALI

Ama bir yıldır savunma ve orta sahadaki yavaş oyun rakip takımların önlem almasını sağlıyor. Yani savunma ve orta sahada da hızlı oynamalılar. Yeni oyuncuların ligleri devam ettiği için hazır gelecek olmaları bir avantaj. Yapılan transferler 4-2-3-1’e uygun. Gönül isterdi ki, orta sahanın her yerinde oynayabilecek oyuncular olsalardı.