BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,66
HABER /  SPOR  /  GALATASARAY

Rıdvan Dilmen'ten olay Galatasaray yorumu

Rıdvan Dilmen, NTV'de Akhisar- Galatasaray maçını değerlendirdi. Fatih Terim'in takımdaki sorunların teşhisini koyamadığını söyleyen Dilmen, Tudor'dan sonra takımın çok da değişmediğini ileri sürdü.

Abone ol

Rıdvan Dilmen, Fatih Terim'in Galatasaray'daki sorunların teşhisini tam olarak koyamadığını ileri sürdü. Galatasaray'ın deplasmanda çok da iyi bir performans gösteremediğini söyleyen Dilmen, takımın şu anda karambole gittiğini iddia etti.

Yorumcu Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan '%100 Futbol' programında Akhisarspor - Galatasaray maçını değerlendirdi. İşte Dilmen'in o çok tartışılacak Galatasaray ve Fatih Terim yorumu:

"Puan ortalamasında 20 maçın 19'unu kazanmış bir takım. Gri pozisyonlar vardır. Ama TT Stadyumu'nda bembeyaz, deplasmanda simsiyah. Ankaragücü maçını 3-1 kazandılar, sonraki deplasmanda 7 gol yediler. Galatasaray 13 gol atıp 1 gol yedi. Şampiyonlar Ligi'nde seribaşı gelen takımı Lokomotiv Moskova'yı 3-0 yendiler ama deplasmanlarda farklı oluyor. 

Sayın Terim'in bunu Tudor'dan sonra değiştiremediğini gördük. Bunu acilen değiştirmesi gerekiyor. Kritik deplasmanları kazandı ama genele yayamadı. Hakem kararları tartışılır. Bugün Akhisaspor kalecisi Fatih Öztürk, Muslera'dan daha iyi bir performans gösterdi. Futbol kız gibi oynanacak bir spor değildir. Hakemin kararı yanlış değil doğru.

Gerçekten Fatih hocayı merak ediyorum. Bu takım salı oynadı, geçen haftanın yıldızı Ozan... Genç oyuncu tecrübe kazanacak. Mariano'yu çabuk diye oynatıyor hoca ama bugün ofsaytı bozan isim oldu. Sinan'ı bence devrede değiştirmesi gerekiyordu.

Galatasaray iki iç saha maçında 10 gol attı, deplasmanda oynadığı son iki maçta 7 gol yedi. Aynı forma, aynı oyuncular. Bunu ben gerçekten Fatih hocanın oturup kendi hatalarını göreceğini düşünüyorum. Hatta takımı buna göre değiştirebilir.

Bir takım düşünün 40 maçın 20'sini içeride oynamış 19 galibiyet almış. 20 deplasmanda kaç galibiyeti var bilmiyorum ama 3 beraberliği var. Ya herro ya merro yani, ortası yok. Fatih Terim kadrosunda kim olursa olsun kompakt bir kadro oluşturabilir ama teşhisi koyamıyor. Hastalığı teşhis edersiniz ve ilaçları ona göre verirsiniz. Şu an karambole gibi gidiyor."