BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13

Rezan Epözdemir Alper Tekbaş'a Anlattı

Bu hafta sizler için Türk yargısının genç ve onurlu savaşçısı Avukat Rezan Epözdemir ile bir araya geldim. Genç yaşına rağmen cesareti, onurlu ve dik duruşu, sosyal sorumluluk projelerine gösterdiği duyarlılığı ve cesaretiyle Türk ve dünya kamuoyunun sayg

 

Merhabalar

Bu hafta sizler için Türk yargısının genç ve onurlu savaşçısı Avukat Rezan Epözdemir ile bir araya geldim. Genç yaşına rağmen onurlu ve dik duruşu, sosyal sorumluluk projelerine gösterdiği duyarlılığı ve cesaretiyle Türk ve dünya kamuoyunun saygısını kazanan gündemin en çok merak edilen davalarının başarılı ismi, adaletin güçlü savaşçısı Rezan Epözdemir ile bu sefer tatil için konuştuk. Tatilci, turizm ve otel yatırımcıları, seyahat acentaları ile ilgili aydınlatıcı ve yol gösterici ayrıntıları benimle paylaşırken kendi tatil anlayışı ile ilgili tercihlerini dünü, bugünü ve yarınını, varoluş mücadelesini en içten duygularıyla dile getirdi.

    

Alper Bey kapılarımızı kayıtsız koşulsuz açtık size, sizi ağırlamaktan sorularınızı yanıtlamaktan onur duyuyorum diyen kıymetli dostum Rezan Epözdemir dur durak tanımadan gecesini gündüze katarak durmaksızın çalışıyor.  Pazar günü ofisinde buluştuk ve kendiliğinden ne bir kayıt cihazı, ne zorunluluk ne de başka bir şeydi bizi bir araya getiren ama hal böyle olunca kendiliğinden doğal, aydınlatıcı bir sohbet oldu. Bende bu hoş sohbeti sizlerle paylaşmaya karar verdim.

Rezan Epözdemir Kimdir

Kendi ağzından özgeçmişi

İstanbul Fatih doğumluyum. İlkokulu Haznedar Abdi İpekçi İlköğretim Okulunda okudum. Daha sonra eğitimime Dr. Refik Saydam İlköğretim okulunda devam ettim.  Liseyi Osman Ülkümen Lisesinde okudum. Bu okuldan okul birincisi olarak mezun oldum. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandım. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 81.4 ortalama ile Üniversite 2. si olarak mezun oldum. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Hukuk Ana Bilim Dalı, Özel Hukuk Bilim Dalında yüksek lisans eğitimine başladım.  Yüksek lisans eğitimini Üniversite birincisi olarak tamamladım.“ Medeni Usul Hukukunda Taraf Ehliyeti “ isimli Yüksek lisans tezim kitap olarak yayımlanmıştır. Halen Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde, Kamu Hukuku anabilim dalında  doktora tez çalışmam devam etmektedir.  Birçok dergi ve gazetede çeşitli makalelerim yayımlanmıştır. ( Hizmet Tespit Davaları, Düşünce Açıklamaları ile Kişilik Hakların İhlalinde Hukuka Aykırılık Unsuru, Çek Anlaşması, Mirasçıların Tereke Borçlarından Ötürü Sorumluluğu, İspatın Konusu,  Türk ve İsviçre Hukukunda Müteahhit ve İşçilerin Kanuni İpotek Hakkı, Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi ve Katılım Payı Alacağı, Çek Suçları vs. )  Hali hazırda, başta Ceza Hukuku Ticaret Hukuku, Aile Hukuku  olmak üzere, Sözleşmeler Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Tüketici Hukuku ve İş Hukuku alanlarında çalışmakta ve kamuoyunda bilinen bir çok kriminal dosyada, bila bedel, karşılıksız bir şekilde mağdur vekilliği yapmaktayım.  Yine birçok sivil toplum örgütünde ve meslek kuruluşunda etkin çalışmalar yapmaktayım. İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi Yönetim Kurulu üyeliği yapmaktayım. İstanbul Yaşam Derneği İnsan Hakları Ve Hukuk Komisyonu Başkanlığı görevini yürütmekteyim.

               

Takip Ettiği Dosyalar;

Münevver Karabulut dosyasında Mağdur aile vekilliği yaptı.

Nazlı Sinem Erkösoğlu dosyasında mağdur aile vekilliği yaptı.

74'e yakın kadına şiddet ve kadın cinayeti dosyasında bila bedel, karşılıksız bir şekilde sosyal sorumluluk projesi olarak mağdur vekilliği yaptı.

Şike dosyasını takip etti.

Birçok önemli kurum ve şirketin Hukuk Danışmanlığını yapmaktadır.

Kıvırcık Ali'nin ölümü ile ilgili, ulusal ve uluslararası hukuk alanında hukuki süreci takip ediyor.

Kamuoyunda bilinen birçok dosyada önemli davaları takip etmeye devam ediyor.

 Hayat Gül Bahçesi Vaat etmedi

 Kare As’ı göstermedi

Ekonomik olarak parlak bir ailenin çocuğu değildi. Sancılı bir gençlik dönemi geçirdi. Ailesine olan derin saygısını hassasiyetle toplumsal anlamda aile benim için çok önemli diyerek sosyal sorumluluk projelerine imzasını atan ismi oldu. Münevver Karabulut cinayeti davasında gösterdiği onurlu ve dik duruşu ile ülkemizde adeta bir dönüm noktası olan bu süreç onun içinde önemli bir dönüm noktası oldu. Cesur tarzı ve yaklaşımı karşılıksız kalmadı sokaktaki teyzelerin duası ve kamuoyunun yürekten desteği onu aşık olduğu mesleğine daha da çok bağladı. İnandığı yolda cesur ve emin adımlarla ilerliyor.

    

Ama Birazda Tatil Rezan Dedim  

Kıblesi insan olan bir iş ile uğraşıyorum, işim çok yoğun ve stresli olduğu için benim için tatil dinlenmek. Tatil tercihlerimi bu yönde kullanıyorum. Tatil aslında zorunluluktur ama Türkiye koşullarında lüks gibi görünüyor. Türk turizminin son 10 yılda kat ettiği aşamayı takdir ediyor ve hayranlıkla karşılıyorum. Aynı zamanda turizm yatırımcılarının da vekilliğini yapıyorum.

Dünyanın beşiği yerlere ve farklı kültürlere yolculuk

Öncelikle Türkiye’de tatil yapmaktan müthiş mutluluk duyuyorum. Ülkemiz 4 mevsimin aynı anda yaşandığı, çok çeşitli ve farklı, kültür ve tarih miraslarını keşfedebileceğiniz bir coğrafyaya sahip tatil için her şey var.  Bizim denizimin, bizim güneşimiz, bizim antik kentlerimiz diye keyif ve gururla paylaşılacak, tanıtılacak bir yer.
Ürgüp-Göreme-Kapadokya, Antalya ve Bodrum’da fırsat buldukça tatil yapıyorum.

Yurtdışında ise İspanya da Madrid, Fransa’da Paris, İngiltere’de Londra ve Lübnan’da Beyrut’u tavsiye ederim. Dünyanın beşiği yerlere farklı kültürlere, büyüleyici şehirlere tatil için gitmek gerekli diye düşünüyorum.

Şimdi tatil fırsatın olursa nereye tatile gitmek istersin diye sorduğumda ise Rezan Epözdemir Ibiza diyor.

Ben tatilcinin mağduriyetini gidermek için de ne gerekiyorsa yaparım

 Hukuki itilaflarda tüketiciyi mağdur etmem sulh ile bitiririm.

  

Tatilciler Türk yargısına güvensinler adli yardımlardan faydalanmaktan çekinmesinler

Yanıltıcı reklam, Türk Ticaret Kanunu haksız rekabet 4077 sayılı yasal hak gereği tatilci yasal olarak bir tatil için ödediği ücreti yasal faiziyle isteme hakkına sahiptir.  Acenta, otel, tatilci üçgeninde bir otele bir acenta kanalıyla bir tatil satın alıp otele gittiğinizde acentanın vaat ettiği özelliklerde bir tesis ile karşılaşmazsanız oda tipi belirtildiği gibi olmaz ise  fiyat farklılıklarını tatil dönüşü tüketici hakları mahkemesine başvurduğunuzda  tüketicinin korunma yasası olduğu için tüketici ödediği farkı ve ziyanını yasal faizi ile birlikte geri alabilir. Tatilci tatilde iken Noter çağırıp bana taahhüt edilen bu tatil değil diyerek hakkını arayabilir. Hukukta her şey ispat üzerine kuruludur. İspat etmek durumundasınız.

Adli ve idari süreç bakanlığa şikayet ile turizm belgesinin iptaline kadar gidebilir. Turizm yatırımcıları regülasyona tabi olduklarını bilmelidirler. Fütursuzca kazanç için yola çıkan yatırımcıların işi çok zor.

 Tatilde geçirilen kazalar

Turizm sağlığı ve güvenliği ile ilgili önlemleri yatırımcılar mutlak suretle almak zorundadırlar bir havuzun kenarının kayganlığından bile otel işletmeleri çok ciddi cezalar alabilirler.

Ulaşım esnasında kaynaklanan kazalarda tatilciler haklarını aramalıdırlar.

Seyahatlerini sağlayan acentalar bizim kusurumuz yok dese bile bu işten kurtulamazlar.

Yurtdışı tatiller

Turizm hizmetinin görüldüğü yerde tatilci yabancı turist ise tatilini de acenta kanalıyla satın aldı ise acentaya kendi ülkesine döndüğünde dava açabilir ama münferit bir tatil ise tatilin gerçekleştiği ülkenin adli makamlarına başvurabilir. Örneğin İspanya’da ise İspanyol hukukuna göre şikayetini yapmak durumdadır.

  

Babam Kahramanımdı

Öğrencilik yıllarında okula gitmek için yol parası bile bulamayan, barlarda çalışan Rezan Epözdemir Etiler Ulus’ta garsonluk yaparken yanında çalıştığı, çekindiği patronunun şimdilerde avukatlığını yapıyor.

Babasına olan özlemi ile geçen gençliğinin sancılı günlerinden sonra genç yaşta mesleğindeki başarısı ile babasının kahramanı Rezan Epözdemir toplumunda kahramanı olmayı başardı.

Yolun açık olsun haklı, doğru ve onurlu olan için hep mücadele et.