BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,59
HABER /  GÜNCEL

Reza Zarrab'a Zafer Çağlayan'ın saati ve piyanosu sorulunca...

ABD'deki davanın 7. gün duruşmasından en dikkat çeken detay Zafer Çağlayan'a ilişkin oldu. Zafer Çağlayan'ın kol saati ve piyanosu Reza Zarrab tarafından rüşvet olarak mı verilmişti. İşte bu soru soruldu ve Zarrab'ın verdiği yanıt;

Abone ol

Reza Zarrab'ın 7. günde sorgulaması tamamlanırken duruşmadan yansıyan flaş detay Zafer Çağlayan ve kol saatine ilişkin oldu. Reza Zarrab 'saat bir rüşvetti' dedi.

Türkiye'de mal varlığına el konulması da duruşmada gündeme geldi.
Savcı, Zarrab’a yatlarının ve yığınla parasının fotoğraflarını gösterdi, bunlara erişimi olup olmadığını sordu. Reza Zarrab,  kendisiyle ilişkili olarak 18 kişinin malvarlığına yine Türkiye hükümeti tarafından el konulduğunu söyledi.

ZAFER ÇAĞLAYAN'IN KOL SAATİ :  Duruşmada en dikkat çeken detay Zafer Çağlayan'ın kol saatiyle ilgili Zarrab'ın beyanları oldu. Zarrab "Bunlar Zafer Çağlayan'a ödenen paralardı" diyerek elindeki delilleri gösterdi. Savcı ile Zarrab arasındaki Zafer Çağlayan’a verdiği saati ve piyanosuna ilişkin diyalog şöyle oldu;

Savcı: Bu bir rüşvet miydi?
Zarrab: Evet

Savcı, Çağlayan’a alındığı söylenen piyanoyu soruyor.
Savcı: Bu bir rüşvet miydi?
Zarrab: Evet

ZAFER ÇAĞLAYAN'IN SAATİ : Zafer Çağlayan'ın o dönem 700 bin lira olan saati bugünkü kur ile 2 milyon liradan fazla ediyor. Zafer Çağlayan saat için şunları söylemişti: “Ben saati bir gazetenin ilanında gördüm, çok beğendim, ilgili firmayla temasa geçtim, ‘kişiye özel üretiyoruz’ dediler. Daha sonra firma yetkilisi beni aradı ve ‘satın alacak mısınız?’ dedi. Bu konuşma yapılırken Rıza Zarrab o ortamda bulunuyordu. ‘Bizim orada ofisimiz var, alır size gönderirler’ dedi. Sonra bir araçla saati bana gönderdiler. Saatin faturası alanın üstüne ama garanti belgesinde benim adım geçiyor. Saatin parasını ödedim ve mal beyanımda da gösterdim”.
EMNİYET ŞERİDİ İÇİN RÜŞVETE GEREK YOKTU : Reza Zarrab İstanbul polisine emniyet şeridini kullanabilmek için yalan söylemediğini şu sözlerle özetledi: 'Emniyet şeridini kullanmak için yalan söylememe gerek yoktu çünkü zaten istediğim gibi kullanıyordum' .

İLK KEZ GEÇEN GÜLEN DİYALOĞU : Reza Zarrab davasının 7. gününde dikkat çeken bir diğer detay da Fethullah Gülen'e ilişkin oldu. Davada ilk kez Gülen mevzusu geçti.

Çapraz sorguda Mehmet Hakan Atilla'nın savunma ekibinden avukat Cathy Fleming Zarrab'a Gülen ile ilgili sorular yöneltti. İşte o soru ve yanıtları;

Avukat: Gülencileri hiç duydun mu?
Zarrab: Evet. Farklı gruplar bu grup için farklı isimler kullanıyor. Bu yüzden onların siyasi mi, dini mi yoksa bir terör örgütü mü olup olmadığını bilmiyorum.

Reza Zarrab'dan yalı itirafı! Evet suç işledim...

ABD'de Reza Zarrab'a tecavüz suçlaması