BIST 10.739
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.428,55
HABER /  GÜNCEL

Reyting şikesi manşetlere oturdu

Gazeteler bugün hangi haberleri manşetine taşıdı? İşte en çarpıcı haberler...

Abone ol

Rating operasyonu bugün gazetelerin ilk sayfalarında kendine yer buldu. Zaman, Star, Yeni Şafak operasyonu manşetten verirken, Hürriyet ilginç bir taktik izledi.

Bilindiği gibi rating operasyonunda ünlü dizi yapım şirketlerine baskın düzenlendi. Baskın yapılan şirketler, Fatmagül'ün Suçu ne?, Muhteşem Yüzyıl, Umutsuz Ev Kadınları, Kuzey Güney gibi ünlü dizilerin yapımcıları.

HÜRRİYET'İN HİLESİ

Hürriyet işte bu noktada küçük bir hile yaptı. Kendi grubunan kanalı D'de yayınlanan Fatmagül, Umutsuz ev Kadınları ya da Kuzey-Güney'den bir kare yerine rating operasyonu haberine rakip kanalın dizisinden fotoğraf kullandı. O dizi de Show TV'de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisine aitti.

AKŞAM KÜÇÜLTTÜ...

Muhteşem Yüzyıl'ın yayınlandığı grubun gazetesi Akşam haberi nasıl gördü diye merak edenlere bu bilgiyi de aktaralım. Akşam gazetesi rakibinin dizisinden bir kare seçmek yerine polis görüntüsü ile haberi verdi. Operasyonu da mümkün olduğu kadar küçük gördü.

YENİ ŞAFAK FATMAGÜL'DEN VURDU

Etkin bir televizyona sahip olmayan Yeni Şafak gazetesi ise rating operasyonu üzerinden Kanal D'ye atış yapmayı tercih etti. Manşete Fatmagül dizisi çıkartıldı ve "Fatmagül de şikeci çıktı" başlığı uygun görüldü.