BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.466,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Reyhanlı'ya farklı MOBESE'mi?

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakana sordu:”Reyhanlı İlçesi’nde 29 noktaya yerleştirileceği bildirilen 100 MOBESE kamerasının diğerlerinden farklı olarak ne özelliği vardır?”

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Tanrıkulu’nun soru önergesi şöyle:

Reyhanlı İlçesinde 29 noktaya 100 MOBESE kamerasının yerleştirileceği bildirilmiştir. Basına yansıyan bilgiye göre, ilçede son teknolojiyle donatılmış MOBESE sisteminin altyapı çalışmaları başlamıştır. Çalışmalar kapsamında ilçe genelinde 29 noktada 100 kamera kurulacaktır. Kent giriş çıkışlarında da 6 plaka tanıma sistemi devreye alınacaktır. Son teknolojiyle donatılacak sistemin kurulumu için 20 kişilik ekibin çalıştığı ve 3 ay içerisinde sistemin hizmete girmesinin planlandığı öğrenilmiştir. MOBESE sistemi, ilçe genelinde asayiş olayları ile kazaların önlenmesi ve acil müdahale edilmesinde büyük katkı sağlayacaktır. Reyhanlı İlçesinde, 11 Mayıs’ta 53 kişinin ölümü, çok sayıda kişinin yaralanması, 912 konut, 891 iş yeri ve 148 aracın zarar görmesine neden olan bombalı saldırıların ardından güvenlik önlemleri artırılmıştır.

Bu bağlamda;

1. Reyhanlı İlçesi’nde 29 noktaya yerleştirileceği bildirilen 100 MOBESE kamerasının diğerlerinden farklı olarak ne özelliği vardır?

2. Reyhanlı İlçesi’nde kurulumu düşünülen MOBESE kameraları başka il ve ilçelerde de kurulacak mıdır? Bunlar hangi İl ve İlçelerdir?

3. Güvenlik zaafiyeti teşkil ettiği düşünülen yerlere MOBESE kamera sistemleri kurulacak mıdır?

4. Bu sistemlerin kurulumunun maliyeti nedir?”