BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Reyhanlı'da provokasyon kol geziyor!

Reyhanlı'da meydana gelen patlamanın ardından bölgede yaşayan yaklaşık 50 bin Suriyeli'ye yönelik provokatif saldırılar meydana gelmeye başladı.

Abone ol

Reyhanlı'da son üç günde 4 Suriye plakalı araç tahrip edildi, Suriyeliler'e ait 4 ev basılarak boşaltıldı. Suriyeli olduğu iddia edilen kadını linç edilmekten kurtaran bir vatandaş ise aldığı satır darbesiyle yaralandı.

Bugün gazetesinde yer alan habere göre, Reyhanlı'da meydana gelen patlamanın ardından bölgede yaşayan yaklaşık 50 bin Suriyeli'ye yönelik provokatif saldırılar meydana gelmeye başladı.

İlçenin büyük çoğunluğu bir yakınını kaybettiği için sokaklar sessiz. Lakin provokatörler Suriyeliler’e yönelik linç planlarını açık şekilde dile getiriliyor.

BUGÜN SESSİZİZ AMA...

Toplumsal yasın hakim olduğu ilçede çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu bazı guruplar Suriyeliler'e yönelik münferit saldırılar gerçekleştiriyor. Olayın üçüncü gününde PTT binasının önünde meydana gelen patlamanın enkaz çalışmalarını izleyen vatandaşların gözleri önünde Suriyeli olduğu iddia edilen 1 kişi kısa süreli darba maruz kaldı. Ancak saldırıya uğrayan kişinin akli dengesi yerinde olmayan bir Türk vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

Olay günü ve olayın ikinci günü Suriyeli vatandaşlara yönelik münferit saldırılar gerçekleşti. Patlamanın ardından Suriye plakalı 4 araç, taşlı sopalı saldırıya uğradı. Suriyeli olduğu iddia edilen kadını linç etmek isteyen grubun elinden kurtarmak isteyen Ayhan Altıntaş isimli bir vatandaş ise satırlı saldırıya uğradı.

Bacağından yaralanan Altıntaş, Gaziantep Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Dün öğlen saatlerinde ise Bayır mahallesinde provokatif bir grup, Suriyeli 3 vatandaşın evini basıp eşyalarını sokağa attı. PTT önündeki çalışmaları izleyen bir vatandaş, "Bugün sessiz duruyoruz çünkü hepimiz bir yakınını kaybetti. Ama birkaç gün sonra burada hiçbir Suriyeli kalmayacak. Ya kendileri gidecek ya da biz zorla onları gönderceğiz" dedi.

SAĞDUYU ÇAĞRISI

Dörtyol ilçesi Yeşilköy Beldesi Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu provokasyon uyarısı yaparak, "Hepimiz sağduyulu olmalıyız. Bizler Suriye ile kardeşiz, bizleri karşı karşıya getirmek isteyenler var. Bunlara itibar etmeyeceğiz" dedi.

SURİYELİLER SOKAĞA ÇIKMIYOR

Suriyeliler’e yönelik provokatif eylemler mültecileri de zor durumda bıraktı. Savaştan kaçıp Reyhanlı'ya gelen sığınmacılar, patlamanın ardından provokatiflerin hedefi haline geldi. Zorunlu durum olmaksızın dışarıya çıkmamaları istenen Suriyeliler'e yönelik sokaklarda şiddet söylemleri aleni bir şekilde dile getiriliyor.

Kamplardan hariç Reyhanlı'da akrabalarının yanına sığınan Suriyeliler, hiçbir şekilde dışarıya çıkamıyor. Reyhanlı merkezde odaları olmayan 600 metrekare bir iş hanında, 400'ü çocuk 1000'e yakın Suriyeli mülteci bir arada yaşıyor. Mültecilerinin toplu bulunduğu yerlerde herhangi bir güvenlik önleminin alınmaması da dikkat çekiyor.