BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.437,61
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Ressamların gözü inşaat sektöründe

Ressamla inşaatın ne ilgisi var demeyin. Okuyunca sizde bu düşünceye katılacaksınız. İşte Art İstanbul'un başkanı Ali Güreli'nin kurduğu ressam-inşaat ilişkisi:

Abone ol

Türkiye'de son yıllarda ininılmayacak ölçüde gelişen ve krize rağmen büyüyen inşaat sektörü ressamlarında umut kaynağı oldu. Ancak ressamların amacı ev almak değil. Onların göze yapılan binaların duvarlarında...

İstanbul Art'ın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli inşaat söktöründeki gelişmeye en çok sevinenlerden biri. Güreli öyle yapılan lüks inşaatlarla sanat arasında öyle bir ilişki kurdu ki, katılmamanız mümkün değil.

Contemporary Art İstanbul’un yaratıcısı ve yönetim kurulu başkanı Ali Güreli ile  yaptığı sohbete ilişkin  bir yazı yazan Milliyet Yazarı Mehveş Evin işte sanat inşaat bağlantısı kurulan cümleyi yazı başlığı yaptı. "O duvarlara ne asacaksın". Evin'i de şaşırtan ve düşündüren bu cümlenin devam şöyle geliyor:

O DUVARLARI SÜSLEYECEK TABLO LAZIM

“Bu kadar çok inşaat yapılıyor. Elbette o duvarları süsleyecek tablolara ihtiyaç var!”
Evin bu parlak fikir karşısında dayanamıyor; "Elimde olmadan kahkahayı patlattım. Güreli’nin gözleri fıldır fıldır."

Gürel devam ediyor;  “Tabii ya!” diyor, “Türkiye büyüyor, her anlamda? Yapılan yüz binlerce yeni evi düşünün. Her birinin duvarına bir tablo assan, sanat piyasası uçar!”

SANAT FUARLARI KAFA BOŞALTIYOR

Evin yazısında Güreli ve sanat ile ilgili şu yorumu yapıyor:
Bu sözler, sanatı ulaşılmaz, sofistike ve ticaretten uzak bir yere koyanların kanını dondurabilir... Ancak Güreli, tipik bir işadamı. Her yatırımcı gibi para kazanmayı hedefliyor. Contemporary Art (Çağdaş Sanat) fuarını beş yıl önce başlatması, salt sanat aşkından kaynaklanmıyor.  
Sanat fuarı gibi ortamlar, iş dünyasının bir araya geldiği yerler. Nasıl ki golf sahalarında yöneticiler aynı zamanda iş bağlantıları yapıyorsa? Sanat ortamları da kafalarını boşaltıp, kendilerini iyi hissetmelerini sağlıyor.”