BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,81
ALTIN 2.412,68
HABER /  GÜNCEL

Derbide akıllı olan kazanacak

Forvette Çek futbolcuyu oynatacakmış görüntüsü veren Teknik Direktör Hagi, Pino'nun süratinden faydalanıp, Beşiktaş'ı devirmeyi hesaplıyor

Abone ol

Haftalardır olduğu gibi yine Fatih Tekke'yi yedek düşünen Schuster, Nobre'yi denedi. Ancak Sambacı'nın formsuzluğu milli oyuncunun önünü açabilir

Ligde yarın olmak ya da olmamak maçına çıkacak olan Cim-Bom'da, Teknik Direktör Hagi, Beşiktaş karşılaşması öncesi hedef şaşırtarak, karşılaşmaya damga vurmaya hazırlanıyor.

TAKTİK OYUNU

Rumen teknik adamın, önceki gün kulübün televizyonuna yaptığı açıklamada, 9 numara eksikliğine vurgu yapması ve sakatlıktan kurtulan Baros'u oynatacağı sinyalini vermesinin perde arkasında ilginç bir noktanın olduğu belirlendi. Hagi'nin dikkatleri Baros'un üzerine çekerek, Pino sürprizini yapmaya hazırlandığı ve derbi karşılaşmasında Kolombiyalı futbolcunun süratinden faydalanmayı düşündüğü belirtildi.

RİSK ALACAK

Milliyet gazetesinde yer alan haber analize göre; Sarı-kırmızılı teknik adamın, kurmaylarıyla yaptığı toplantıda, Beşiktaş'ın çizgi savunmasının üzerinde durduğu, "Bu defansın dengesini Pino gibi çabuk ve süratli bir oyuncu bozar. Baros bizim için önemli ama Pino bu maçta yıldızlaşır" ifadesini kullandığı belirtildi. Ayrıca, Guti'nin ara paslarına karşı önlem alacak olan Hagi'nin, yarınki karşılaşmada ekibini kontrollü oyunun dışına çıkarmayacağı ancak diğer maçlara göre daha fazla risk alınacağı vurgulandı.

KAŞIBEYAZ'DE ÖĞLE YEMEĞİ

Rumen çalıştırıcı, derbi öncesinde bugün futbolcularına Florya Kaşıbeyaz'da bir öğlen yemeği verecek. Hagi'nin takım dayanışmasını üst seviyelere çıkarmak için böyle bir karar aldığı ve bundan sonra uygulamanın devam edeceği belirtildi.
Diğer taraftan sarı-kırmızılı teknik adamın, futbolcuların son günlerde yazılı ve görsel basında bazı oyuncuların kadro dışı kalması ve yönetimle ilgili haberler üzerine, Florya'da futbolculara internet, gazete ve televizyon yasağı getirdiği öğrenildi.

BEŞİKTAŞ'IN TAKTİKLERİ

Nobre’yi deniyor Tekke ile çıkar mı?

Haftalardır olduğu gibi yine Fatih Tekke'yi yedek düşünen Schuster, Nobre'yi denedi. Ancak Sambacı'nın formsuzluğu milli oyuncunun önünü açabilir

Galatasaray Teknik Direktörü Hagi'nin, Pino-Baros uyanıklığının bir benzerinin de Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster'in yapabileceği iddia edildi.
Siyah-beyazlıların taktik çalışmalarında sürekli Nobre üzerinde duran Alman teknik adamın, yine Brezilyalı ile ilk 11'de başlayacağı vurgulandı. Ancak Kartal'ın bugünkü antrenmanının, Cim-Bom derbisi için kilit olacağı belirtildi. Derbi öncesindeki son hazırlığını Ümraniye'de gerçekleştirecek olan siyah-beyazlılarda Fatih Tekke'nin karşılaşmada yer alıp almayacağı bugünkü taktik idmanında netlik kazanacak.

Hafta başından bu yana sürekli Nobre üzerinde duran Beşiktaş'ın teknik patronunun, formsuz Sambacı'nın yerine Fatih'i alıp bir sürpriz de yapabileceği vurgulandı. Yönetim de Fatih'e şans tanınmasını istiyor.

KALADE CENK GÖREV YAPACAK

Üzülmez kulübeyeDerbi taktiğini yavaş yavaş kafasında şekillendiren Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster’in, Galatasaray karşısında yine rotasyonlu bir kadroyu sahaya çıkaracağı öğrenildi. Alman teknik adamın sol bekte İbrahim Üzülmez’in yerine İsmail’i oynattığı vurgulanırken, kalede ise Cenk’i görevlendirdiği bildirildi.
Galatasaray defansının açıklarını incelediği öğrenilen Schuster’in, futbolcularından kaleyi gördükleri anda ise şut çekmelerini istediği vurgulandı.

DERBİ MOTİVASYONU

Galatasaraylı futbolcular, Beşiktaş derbisine kendilerini hazırlamak için ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Sarı-kırmızılların çoğunluğu, dün sabah yaptıkları idman sonrasında serbest bırakılmalarına rağmen, tesislerde kalarak, maç motivasyonunu sağlamaya çalıştı.

HAGİ 2-1 ÖNDE

Galatasaray ve Beşiktaş'ın başında teknik adam olarak karşı karşıya gelecek olan Hagi ile Schuster, futbolculuk döneminde İspanya'da 3 kez karşı karşıya geldi. Rumen çalıştırıcının o dönem oynadığı Real Madrid, 2 galibiyet alırken, Schuster'in ekibi Atletico Madrid ise rakibini 1 kez yenme başarısını gösterdi.

DIŞARIDA KAYIP

Beşiktaş, son dönemde dış sahada oynadığı derbilerden hep boynu bükük ayrıldı. Deplasmandaki son galibiyetini Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 4-3 yenerek elde eden Kartal, bundan sonra Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçlardan 3'ünü berabere bitirdi, 3'ünü de yitirdi. Siyah-beyazlılar, Galatasaray ile Ali Sami Yen Stadı'nda oynadığı son 6 maçı da kaybetti.

SON ÇEYREK BEŞİKTAŞ'IN

Galatasaray-Beşiktaş derbisinde gözler son 15 dakikada olacak. İki takımın da bu sezon oynadığı maçlara bakıldığında Beşiktaş, attığı 21 golün 7'sini bu süreçte kaydetti. İşin ilginç yanı, Galatasaray da bu bölümde hiç gole ulaşamadı. Buna karşın her iki takım da son çeyrekte 3’er golü kalesinde gördü.