BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,80
ALTIN 2.443,51
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

'Renault' suç duyurusunda bulundu

Renault, sanayi casusuluğu skandalı üzerine yargıya suç duyurusunda bulundu

Abone ol

Renault, organize çete halinde işlenen endüstriyel casusluk, rüşvet, emniyeti suistimal, hırsızlık ve gizleme suçlarını oluşturan olaylar nedeniyle Fransız yargısına suç duyurusunda bulundu.

Renault'dan yapılan açıklamada, Renault'nun, daha önce yaptığı açıklamaya uygun olarak, organize çete halinde işlenen endüstriyel casusluk, rüşvet, emniyeti suistimal, hırsızlık ve gizleme suçlarını oluşturan olaylar nedeniyle bugün Fransız yargısına suç duyurusunda bulunduğu bildirildi. 

Bu suç duyurusunun, özellikle stratejik, teknolojik ve fikri aktifleri ile ilgili olarak şirkete zarar veren ciddi fiillerin ortaya çıkarılması sonucunda yapıldığı belirtilen açıklamada, suç duyurusunun Paris Cumhuriyet Savcılığına yapıldığı ve savcılığın bundan böyle yetkili birimlerden gerekli incelemelerin yapılmasını talep edebileceği kaydedildi.

Açıklamada, ''Bu olay artık yargıya intikal etmiş bulunmaktadır. Yargılamanın serinkanlılık içinde yapılmasını sağlamak amacıyla Renault hiçbir polemiğe girmeyecek ve elindeki bilgileri münhasıran soruşturma ile görevlendirilen yetkili birimlere verecektir'' denildi.