BIST 10.264
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.397,17
HABER /  GÜNCEL

Renault Frankfurt Otomobil Fuarı'nda

Renault, Bursa'da da üretimine hazırlandığı Clio III ile 2004 yılında satışa sunduğu Modus'ten sonra B segmentindeki ürün gamını yenilemeyi sürdürüyor.

Abone ol

Renault yeni otomobilleri Clio III ve Egeus'u 61. Frankfurt Otomobil Fuarı'nda dünya basınına tanıttı.

Küçük modeller segmentinde yer alan Clio III'ün süspansiyon sisteminin üst sınıf modellere yaraşan bir sürüş keyfi verecek şekildetasarlandığı kaydedilirken, otomobilin üstün yol tutuşu, düşük yakıt tüketimi ve Euro NCAP testlerinden aldığı en yüksek not olan 5 yıldızla güvenlik açısından da öne çıktığı ifade edildi.

Otomobilin benzinli ve dizel motor seçenekleri de sunulan Clio III'te 2006 yılının ilk yarısında direksiyondan kumandalı robotize vites kutusu yer alacak.

Renault'nun bir diğer yeni otomobili Egeus ise, hatchback havasında bir üst gam 4X4 spor amaçlı araç (SUV) aracı olarak tanımlanıyor.

Dış görünüşü ile farklılaşan, konfor ve güç unsurlarıyla kullanıcılarına SUV boyutları sayesinde geniş bir iç mekan sunan otomobilin tasarımı, önceki kavram modelleri Wind ve Fluence çizgisinde yer alıyor.

Renault, fuarda aynı zamanda, Clio Renault Sport Concept'i de katılımcıların beğenisine sundu. Otomobilin, 2006 yılının ilk yarısında satışına başlanacak seri modelin de habercisi durumunda olduğu kaydedildi.

Kaynak: