BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Rektör imam hatip mezunu çıktı

Türkiye'nin gündemine oturan rektör Yaşar Akbıyık'ın mezun olduğu okul hepinizi şaşırtacak. Başbakan Erdoğan'ı boykot eden eden rektör İmam Hatip'i okumuş.

Abone ol

Hükümetin tepkisini çeken Rektör Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi imam hatip lisesi mezunu çıktı.

Çorum İmam Hatip Lisesi'ni bitiren Akbıyık, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü'nden birincilikle mezun oldu. Akbıyık, ikinci evliliğini yaptığı Arzu Akbıyık'ın 2004'te doğum için ABD'ye gönderilmesiyle dikkatleri üzerine çekti.

1980'de Milli Eğitim Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde bulunan Akbıyık, 2001'de Başbakanlık Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı'na atandı.

Akbıyık, DPT Atatürk, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti Hakkında Yabancı Ülkelerde Yayımlanmış Eserlerin Bibliyografyası'nın hazırlanması projesi ile DPT Atatürkçü Düşünce ve Atatürk İlke ve İnkılaplarının Türk ve Dünya Kamuoyunda Tanıtıcı Eserlerin Basımı ve Dağıtımı Projesi ve ATAM Cumhuriyet Tarihi Projesi'nde görev aldı.

Kaynak: