BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,68
ALTIN 2.397,36
HABER /  GÜNCEL

Rekor klibin sokak öyküleri içler acısı

Dila Tezemir, rekor kıran klibiyle ilgili konuştu, yaşadıklarını anlattı!

Abone ol
Sanat yaşamını uzun süredir bir kenara bırakarak bağımlılıklarla mücadele eden HBS Bağımlıklarla Mücadele Derneğinin başkanı Dila Tezemir henüz herhangi bir tv kanalında yayınlanmadığı halde sosyal paylaşım sitelerinde çok kısa sürede on binlerce kez izlenilen klibi ve yaşadığı çarpıcı gerçekleri anlattı.

Sosyal paylaşım sitelerinde izlenme rekorları kıran kliple ilgili konuşan Dila Tezemir, Ankara sokaklarında klip çekimleri sırasında yaşadıklarını İnternethaber'e anlattı. İşte Tezedemir'in kendi ağzından rekortmen klibin öyküsü;

"Bağımlılığından kurtulmanın kolay olduğuna inansaydım ve kullanmanın suç olmadığını bilseydim bağımlı kardeşlerimi anlayabilmek için kesinlikle her türlü maddeyi kullanırdım.
Onlarla birlikte yaşadım, onlarla birlikte dolaştım ve gerçekle yüzleştim. 21 aydır Ankara’da  büyüklerimizin aynaya bakmaktan korkmamaları gerektiği ve kendi gerçeğimizle yüzleşmeleri gerektiğine dikkat çekmek için uğraşıyorum.

Geleceğimizi bekleyen tehlikenin önemini her fırsatta ve her yerde dile getirdim. Eksikliklerimizi tespit etmek için ekibimle birlikte çok çalıştık.

Günlerce sokaklarda dolaşarak tamamen doğaçlama görüntüler elde ettik. Onlarca saat süren çekimlerin ardından uygun gördüğümüz dört dakikasını ilk albümümde ki sözü ve müziği bana ait “be dünya nedir” isimli şarkıma uyarlayarak klip haline getirdik.
Bir taraftan sokakta yaşamak zorunda kalan bir kadının dramını, diğer taraftan bir bağımlının yaşam şartlarını ve son olarak ta haksız kazanç elde etme yöntemi olarak sıklıkla kullanılan dilenciliğin gerçekten işe yarayıp yaramadığını anlamaya ve anlatmaya çalıştık.

TACİZ EDİLİP, TARTAKLANMIŞ

Klip çekimleri sırasında dilendiğini söyleyen Dila, sokaklarda yaşadıklarını ise içler acısı olarak nitelendiriyor. Dila'nın çekimler sırasında en duygulandığı anlar ise Sakarya'da, karnının aç olduğunu söylemesi üzerine bir kişinin elindeki ekmeğini paylaşması olmuş:

"Karşılaştığım gerçek içler acısıydı. Dilenerek oldukça fazla para topladım. Sokakta taciz edildim. Üşüdüm. Tartaklandım.  Kovuldum. Ağladım. Saatlerce “Allahım kimseyi sokakta bırakma, yersiz yurtsuz ve sahipsiz koyma” diye dua ettim.
Gerçeği yaşayabilmek için üzerime hiç para almadım tam anlamıyla aç kaldım ve insanların verdikleriyle karnımı doyurdum. En çok ağladığım an yere düştüğüm ve canımın yandığı andı. En çok duygulandığım bölüm ise Sakarya meydanında açım dediğimde bir beyefendinin elindeki ekmeğin yarısını bölerek bana vermesiydi."

SİMİT YERİNE SİGARA İKRAMI

Açıklamasında Türkiye'deki sigara bağımlılığı konusunda da, sokaktaki yaşadıklarını anlatan Dila, istenildiğinde herkesin rahatlıkla sigaraya ulaşabileceğini söyledi. İşte Diya'nın sokakta yaşadıkları:

"Üzücü bir gerçekle yine bu arada karşılaştım.”En kolay bulduğum şey sigaraydı. En fakirinden zenginine, sokakta çalışanından öğrencisine herkes birbirine çok rahat bir zehiri ikram edebiliyordu. Ancak neredeyse aynı fiyattaki bir simidi kimse kimseye almıyordu.

”Ancak gerçek olmayan iki nokta vardı. Birincisi ben alkol almıyorum ve ikinci ayrıntı ise sigara kullanmıyorum.

Ben ve arkadaşlarım ne ile karşılaşırsak karşılaşalım ülkemizdeki son bağımlı kardeşimizi kurtarıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz ve bundan sonraki kliplerimde de yine toplumuza ait farklı sorunları gözeterek hareket edeceğim."