BIST 10.151
DOLAR 32,23
EURO 34,98
ALTIN 2.441,93
HABER /  GÜNCEL

Erbakan sonrası İslamcı siyaset

Necmettin Erbakan'ın ölümü ardından İslamcı siyaset. Ruşen Çakır anlatıyor.

Abone ol

Türkiye'de siyasal İslam'ın önde gelen isimlerinden, eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın cenaze töreni yarın yapılacak. Cenaze hazırlıkları, yurtdışından gelecek misafirleri ağırlamayı da kapsıyor ve Türk basınına göre, yarın törene katılacak isimler arasında Hamas'ın Şam'da sürgünde bulunan lideri Halid Meşal de var.

Erbakan, Batı'ya kuşkuyla bakan, devletçi ekonomiyi kucaklayan, İslamcı ve milliyetçi bir ideoloji olan Milli Görüş hareketinin de kurucusuydu.

28 Şubat süreci olarak adlandırılan, silahlı kuvvetlerin müdahalesi ardından, Türkiye'de siyasal İslamın yaşadığı dönüşümün dışında kaldı Erbakan.

Kendisinin karşı çıktığı Batı kurumlarını, liberal ekonomiyi kucaklayan talebeleri iktidara gelirken, milli görüşün son siyasi örgütü Saadet Partisi baraj altında kaldı, son partiiçi krizin ardından da Erbakan 84 yaşında liderliği de üstlenmek zorunda kaldı.

Peki ölümünün ardından Milli Görüş'ün geleceği ne olacak? Erbakan sonrası İslamcı siyaseti konuştuğumuz, gazeteci Ruşen Çakır'a önce 14'üncü yıldönümünde 28 Şubat'ın İslami hareketler üzerindeki etkisini sorduk