BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.401,45
HABER /  GÜNCEL

Kaddafi: Tüm Libyalılar beni seviyor

Libya lideri Muammer Kaddafi, BBC'ye verdiği mülakatta, tüm Libyalıların kendisini sevdiğini, başkent Trablus'ta protesto gösterileri olmadığını söyledi.

Abone ol

Libya lideri Muammer Kaddafi, tüm Libyalıların kendisini sevdiğini, başkent Trablus'ta protesto gösterileri olmadığını söyledi.

Kaddafi, BBC Orta Doğu editörü Jeremy Bowen ve Amerikan ABC Televizyonu'ndan Christian Amanpour'a konuştu

Muammer Kaddafi BBC'ye verdiği mülakatta, Libya'nın diğer kentlerinde kendisine karşı gösteri düzenleyenlerin ise El Kaide'nin verdiği uyuşturucuları kullandığını belirtti.

Bu kişilerin bazı silahlara el koyduğunu iddia eden Kaddafi, kendisine bağlı güçlere, göstericilere ateş edilmemesi talimatı verdiğini vurguladı.

Libya lideri ayrıca halkının gerekirse kendisini korumak için canını feda edeceğini öne sürdü.

Daha önce Libya'da sivillere düzenlenen saldırılar, birçok ülke tarafından kınanmıştı.

Muammer Kaddafi ise son açıklamalarını, BBC Orta Doğu editörü Jeremy Bowen ve Amerikan ABC Televizyonu'ndan Christian Amanpour'a yaptı.

Clinton: Kaddafi derhal görevi bıraksın

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Kaddafi'nin "derhal görevi bırakması" gerektiğini söylemişti.

Hillary Clinton, Kaddafi'yi ve destekçilerini, silahsız sivillere saldırmak için "paralı askerleri ve haydutları" kullanmakla, kendi vatandaşlarına silah çevirmeyen askerleri idam etmekle suçlamıştı.

Avrupa Birliği de bugün Libya'ya silah ambagosu uygulanmasını ve Kaddafi'nin mal varlığının dondurulmasını kararlaştırmış, ayrıca Libya liderine seyahat yasağı koymuştu.

Libya'da yaklaşık 42 yıldır iktidardaki Muammer Kaddafi'ye karşı başlatılan isyan sonrası, ülkenin doğusunda kontrol muhalif güçlerde.

Başkent Trablus ve çevresinde ise Kaddafi yanlısı güçlerle muhalifler arasında şiddetli çatışmalar sürüyor.

Trablus'un kenar mahallelerinden birinde, Kaddafi aleyhtarı bir protesto gösterisi düzenlendiği, ülkenin en büyük üçüncü kenti Misrata'da şiddetli çatışmalar çıktığı, bazı uçakların ülkenin doğusunda mühimmat depolarını bombaladığı bildiriliyor.