BIST 10.219
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.412,90
HABER /  GÜNCEL

Reklam ver krizden karlı çık

Reklam krizi yeniyor. 2001 krizinde reklam veren firmalar bugün çok iyi konuma geldi.

Abone ol

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Yusuf Gürsoy, kriz dönemlerinde reklam veren firmaların karlı çıktığını belirterek, iş adamlarından yazılı ve görsel medyaya reklam vermeye devam etmelerini istedi.

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Başkanı Yılmaz Karaca'yı ziyaret eden Gürsoy, Birliğin kurulduğu 2001 yılından bu yana yayıncılık sektöründe ihtiyaç duyulan düzenlemelerin ve gerekli çalışmaların gerçekleştirilmesine katkıda bulunduklarını kaydetti.

Tüm yayıncılık sektörünün sesi olmayı hedeflediklerini ifade eden Gürsoy, şöyle konuştu:

''Türkiye'de özel televizyon ve radyoların kurulmaya başladığı 1992'de, sayıları parmakla gösterilecek kadardı. Ancak, geçen sürede sayıları hızla arttı. Türkiye'de yerel ve bölgesel olarak yayın yapan radyo ile televizyon sayısı 1149'a ulaştı. Yerel ve bölgesel yayıncılık çok sesli, çoğulcu demokrasi için vazgeçilmez. 16 yıl önce temelleri atılan yerel yayıncılıkta, 937 yerel radyo ve 212 yerel televizyona ulaşıldı. Yerel yayıncılık ülkemizin demokrasi geleneğinin güçlenerek devam ettirilmesinde, Anadolu'nun ticari hayatının geliştirilmesinde kilit rol üstleniyor. Küçük ve orta ölçekli firmaların, kendilerini tanıtarak markalaşma sürecine girmeleri, güçlü bir yerel yayıncılığın varlığıyla mümkün.''