BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

74 yaşında ömür boyu hapis

Silahlı baskın yaptırıp 4 kişiyi öldürttüğü, 2 kişiyi de yaralattırdığı iddia edilen 74 yaşındaki kişi ömür boyu hapse mahkum oldu.

Abone ol

Silahlı baskın yaptırıp 4 kişiyi öldürttüğü, 2 kişiyi de yaralattırdığı iddia edilen 74 yaşındaki Ali İncesoy ile katliamı gerçekleştirdiği öne sürülen 2 sanık ömür boyu, 1 sanık ise 12.5 yıla mahkum oldu. Aynı davada 2 sanığın ömür boyu, 1 sanığın ise 12.5 yıl hapis cezasını Yargıtay onamıştı.

Tefecilik yaptığı iddia edilen ‘Deveci Ali’ lakabıyla tanınan Ali İncesoy’un oğlu 19 yaşındaki Muhittin, 5 Kasım 1998’de Kuruköprü Mahallesi’ndeki kahvede 28 yaşındaki Kemal Demir ve kardeşi 25 yaşındaki Hakan Demir tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Kemal Demir 10 yıl 2 ay, kardeşi Hakan ise 23 yıl 4 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı. Kemal Demir, 2001’de Şartla Salıverme Yasası’ndan yararlanıp cezaevinden çıktı.

İNTİKAM İÇİN 4 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Oğlunun katil zanlısı Kemal Demir’in cezaevinden çıktığını öğrenen baba Ali İncesoy, intikam için iddiaya göre, tuttuğu tetikçiler 33 yaşındaki Bekir Çelebi Baz ve 25 yaşındaki Cumali Gültepe’yi azmettirip 9 Ocak 2002’de Şambayat Köyü’ndeki kahvede kağıt oyunu oynayan Kemal Demir’i öldürttü. Bu sırada tetikçiler rasgele ateş edip Demir’in kuzeni 32 yaşındaki Deniz Demir, 53 yaşındaki Cabbar Kuddar ve 56 yaşındaki Gazi Ülker’i de öldürdü. Azmettirici olarak İncesoy, yeğenleri 36 yaşındaki Cumali İncesoy, 34 yaşındaki Hasan İncesoy, katil zanlıları Bekir Çelebi Baz, Cumali Gültepe ile bunlara yardım eden 34 yaşındaki Recep Barak ve 42 yaşındaki Bünyamin Kuddar hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İLK YARGILAMA

‘Ağırlaştırılmış ömür boyu’ hapis cezası istemiyle Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan tutuklu sanıklar Baz, Gültepe, Hasan ve Cumali İncesoy 2005’de ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Baz ve Gültepe, ayrıca öldürülen diğer 3 kişi için de toplam 60’şar yıl hapse çarptırılırken Kuddar ile Barak ise 12’şer yıl 6’şar ay hapse mahkum edildi. Ali İncesoy’un dosyası ise yakalanamadığı için ayrıldı. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi katliamın azmettiricileri Hasan ve Cumali İncesoy ile Barak’a verilen hapis cezalarını onadı. Baz, Gültepe ve Kuddar verilen kararları ise bozdu.

4 SANIK İKİNCİ KEZ YARGILANDI

2 tetikçi ile tutuksuz Kuddar’ın yeniden yargılaması sürerken yaklaşık 6 yıldır aranan katliamın azmettiricisi olduğu öne sürülen Ali İncesoy da yakalandı.

4 sanığın hazır bulunduğu karar duruşmasında Ali İncesoy suçlamayı kabul etmeyerek beraatini istedi. Tetikçilerden Baz ise Kemal Demir’i kendisinin öldürdüğünü itiraf edip, “Kemal’e 2 bin dolar borç vermiştim. Cinayet suçundan içeri girdi. Aftan yararlanıp çıktıktan sonra paramı istedim vermedi. Olay günü telefon açıp vereceğini söyledi. Tarif ettiği köy kahvesine gittiğimde içeri girerken ‘yine mi sen geldin?’ dedi. Elinde bir şey vardı. Tabanca sandım 9 - 10 el ateş ettim. Kemal’i ben öldürdüm, diğerlerini ise Cumali Gültepe öldürdü” dedi. Gültepe de, Baz ile olay yerine gittiğini doğrulayarak, “Kemal arkadaşıma küfür etti. Bize ateş edecek sandım. Ben de 3 - 4 el ateş ettikten sonra kaçtık” diyerek kendini savundu. Kuddar ise olayla ilgisinin olmadığını iddia etti.

‘DİL ALTI HAPINI VERİN’

Mahkeme heyeti, Ali İncesoy’u ‘Kemal Demir’i öldürtmeye azmettirmekten’ ömür boyu, katil zanlılarından Gültepe’yi ömür boyu ve 61 yıl 2 ay, Baz’ı ömür boyu ve 72 yıl 10 ay, Bünyamin Kuddar’ı ise 12 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme Başkanının kararı okumasının ardından İncesoy şoke oldu. Hakime aldığı cezayı sorup ömür boyu hapse mahkum edildiğini öğrenen İncesoy, heyete teşekkür etti. Kararı fazla bulup ağlayan yakınları ise, kalp hastası olan İncesoy’a dil altı hapının verilmesini istedi.