BIST 10.277
DOLAR 32,31
EURO 34,80
ALTIN 2.405,07
HABER /  POLİTİKA

Çuvalda da bağırsaydın ya!

Bahçeli, Erdoğan'ın çıkışını yerinde buldu ama çuval meselesini gündeme taşıdı. Başbakan Erdoğan'ı çuvaldan vurdu! İşte Bahçeli'nin konuşmaları;

Abone ol

İNTERNETHABER

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin grup toplantısındaki gündemi Başbakan Erdoğan'ın Davos çıkışı oldu. Başbakan Erdoğan'ın çıkışını yerinde bulan Bahçeli, Erdoğan'ı eleştirmekten de kaçınmadı.

Bahçeli, tarih gerisine dönerek Türkiye'nin yüz yüze kaldığı meseleleri su yüzüne çıkardı ve Başbakan Erdoğan'a "Askerin başına çuval geçirilirken neden sesiniz çıkmadı?" diye sordu.

Ayrıca Erdoğan'ın bu çıkışını, seçim malzemesi olarak gören Devlet Bahçeli, "Başbakan ne zaman köşeye sıkışsa, çıkmaza girse suni bir gündem yaratıyor" dedi.

Bahçeli daha sonra da "AK Parti için gerçek sınav şimdi başlamıştır" diyerek, Erdoğan'ın yapması gerekenleri sıraladı.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları:

İsrail'in, Gazze topraklarına Hamas tarafından atılan füzeleri gerekçe göstererek başlatıkları saldırılar 23 gün sürmüş ve İsrail'in başlattığı gevşek bir ateşkes sonunda sona ermiştir.

Saldırılar karşısında gösterilen tepkileri umursamayan İsrail, uluslararası kararları bile dikkate almamıştır.

Birleşmiş Milletler kaynaklarına göre ölenlerin 3'te birinin çocuk olması, İsrail'in hedefinin sivil halk ve günlük hayatın idanamesini sağlayyan tesisler olduğunu ortaya çıkarmıştır. Gazze’de yaşanan dram, ülkemizde de infiallere neden olmuş. Milletimiz haklı bir hassasiyet göstermiştir.

ERDOĞAN'IN TEPKİSİ ÇOK YERİNDEYDİ AMA...
HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]


ERDOĞAN'IN TEPKİSİ ÇOK YERİNDEYDİ

Başbakan Erdoğan'ın tepkisi yönetimi tartışılsa bile haklı, meşru ve yerindedir. Tepki yeri ve zamanın gösterilmemiş olsaydı Türk milletinin hakları savunulmamış oalcaktı. Başbakan'ın sergilediği bu tavrı, taşeron siyaseti örtemeyecek, yalnızca bir doğrusu sayısız yanlışları silmemize neden olmayacaktır.

Hükümetin dik duruş konusunda başbakandan umudu kesmiş mileltimizde Davos resti karşısında şaşırmıştır. Başbakan'ın bu tavrı milletimizde haklı bir umut oluşturmuştur.

Son gelişmeler nedeniyle zihninin bulanık olduğu anlaşılan Başbakan’ın çelişkili beyanları, ithamları kuşkuların doğmasına neden olmuştur.

KAHRAMANLIK KAMPANYASI SEÇİM MALZEMESİ

Bugüne kadar rol oynayarak bunun istismarıyla rol oynayan Başbakan’ın, sessizlerin sesi kimsesizlerin kimsesi kartvizitiyle, bundan medet umduğu anlaşılmaktadır. Kahramanlık kampanyaları, bu konunun seçim malzemesi olarak kullanıldığını gösteren gelişmeler olarak karşıya çıkmıştır.

Gazze saldırılarındna 5 gün önce İsrail Başbakanıyla yaptığı görüşmenin neden resmi tutanağının tutulmadığı, bu özel görüşmede Gazze konusunun nasıl gündeme geldiği konularına bir açıklama getirememiş ve Başbakan'ın BOP Eşbaşkanlığını bırakması önerilerimiz karşılıksız kalmıştır.

ÇUVAL MESELESİNDE NEREDEYDİN...
HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]


Bize göre Başbakan’ın acilen yapması gerekenler şunlardır:
- Barzani ile ilişkileri konusunda onur politikalar izlemelesi
- Ermenistan'ın peşinden koşmaktan vazgeçmesi
- Rum yönetimi ve Yunanistan'a karşı kararlı bir duruş sergilemesi
- AB'nin dayatmaları ve aşağılamaları karşısında Türkiye'nin onurunu koruyacak bir tavır geliştirmesi ve ABD'nin taşeronu olmaktan vazgeçmesidir.

ÇUVAL MESELESİNDE ERDOĞAN NEREDEYDİ?

Yakın dönemde yaşanan haysiyet kırıcı gelişmelere bakıldığında, Türk askerinin başına çuval geçirilirken, 'kara harekatına derhal son verin' diye müdahale edilirken, Barzani Türkiye’ye meydan okurken, Başbakan neredeydi? Bunlar Başbakan’ın hatırlamadığı gerçeklerdir.

Bunun yanı sıra Başbakan ve hükümetinin AB komiserlerinin Türkiye’ye alenen hakaret ederken, Türklüğe hakaret suçtan çıkarılırken, şerefli Türk tarihini Çanakkale’yi hiç aklına getirmediği de bir vakadır.

BAŞBAKAN ÇARK EDİYOR

 

Terk edilen toplantının ardından bugüne kadar olan gelişmeler, Başbakan’ın birer birer geri adım atması, öylediklerini inkar etmesi, karakolda doğruyu söyleyip mahkemede şaşan olarak tekrar karşımıza çıkmıştır.

Davos’ta söylediklerinden aşama aşama çark ederek konuyu kapatmanın arayışa düşmüştür.

Arkasına düşüp alkışlanan Başbakan hangisidir. Davos’ta Peres’e yönelik ithamlarda bulunan Başbakan mı, yoksa tavrının modaratöre olduğunu söyleyen Başbakan mı?

Panelde Tevrat’ta atıfta bulunan Başbakan mı, yoksa antisemitizme atıfa bulunan Başbakan mı? Türkiye hangi Başbakan’ı alkışlamış ve arkasında durmuştur? Başbakan’ın gösterdiği tepki kimedir, kime karşı olmuştur. Başbakan kime kahramanlık yapmıştır? Alt yapısı olmayan dik duruş sabun köpüğü gibi dağılmıştır.

İsrail'in Filistin'e yeniden bir saldırı başlatması durumunda Başbakan kimin yanında yer alacaktır? Bu gelişmelerin en büyük zararını Filistinli kardeşlerimiz görecektir. Omurgasız siyaset anlayışı maalesef Türkiye'yi bundan sonra da daha fazla İsrail tarafına itecektir.

AK PARTİ İÇİN GERÇEK SINAV ŞİMDİ BAŞLAMIŞTIR

Türkiye o günden itibaren Davos'taki duruşun devamını bütün milli meselerde beklemektedir. Başbakan Erdoğan ve hükümeti için gerçek haysiyet sınavı şimdi başlamıştır.

Erdoğan tarafından önce kurgulanan ve sonra sahnelenen tartışma milletimizin asıl sorunlarının kenara itildiğine şahit olunmaktadır.

Ağırlaşan geçim şartlarından dolayı iyice bunalan vatan evlatları aradıkları ekonomik uygulamaları bir türlü görememişlerdir. Başbakan Erdoğan ne zaman bir çıkmaza girse, sunni bir heyecan yaratarak toplumsal yapıyı gerçeklerden uzaklaştırmaktadır.