BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.505,82
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Reis filmi fragmanı Erdoğan'ın hayatı ne zaman vizyonda?

Reis filmi fragmanı yayınlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemine kadarki yaşamını konu alan "Reis" filminin çekimleri başladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatını anlatan Reis filmi için çalışmalar hızlandı. Yönetmenliğini Hüdaverdi Yavuz'un, yapımcılığını Evrensel Medya'nın üstlendiği filmin tanıtımı için basın toplantısı düzenlendi.

Evrensel Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğumundan 1999'a kadar olan yaşamını ele alan filmin, yoğun bir ekip çalışması sonucu 25 Mart'ta vizyona gireceğini kaydetti.

REİS FİLMİ FRAGMANI

"BAŞKANLIK YAPMIŞ ERDOĞAN'DAN ZİYADE KASIMPAŞA'DA YAŞAMIŞ ERDOĞAN'I GÖRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk siyasetinin son 25 yılına emek veren biri olduğunu vurgulayan Avcı, filmde Erdoğan'ın çocukluğundan belediye başkanlığına kadar olan yaşamını ele alacaklarını ifade etti.

Ali Avcı, filmde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın insani yönünü aktaracaklarını dile getirerek, "Anlatacağımız insan bir lider, halen yaşayan birisi, dolayısıyla da biz 'Bu kişiyi nasıl anlatırız' derdine de düştük. Filmde Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı ya da Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ziyade, İstanbul'da yaşamış, Kasımpaşa'da yetişmiş bir insan olan Erdoğan'ı görecek seyirci" diye konuştu.

Yönetim Kurulu Başkanı Avcı, filmin senaryosunu hazırlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın ailesi ve arkadaşlarıyla iletişim kurduklarını, senaryoyu Erdoğan'a ilettiklerini anlattı.

ÇOCUKLUK DÖNEMİNİ ELE ALDIK

Filmin yönetmeni Hüdaverdi Yavuz, film çekimlerine gelecek hafta başlayacaklarını kaydederek, "25 Mart'ta çok iyi bir sinema filmi çekmiş insanlar olarak seyircinin karşısına çıkmak niyetindeyiz" dedi.

Yavuz, filmde "polemiklerden uzak durmak" amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocukluk dönemini ele aldıklarını vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

"Ülkeye damgasını vurmuş bir liderin hikayesini anlatmak hiç de kolay değil. En iyisi çocukluk döneminden başlamak diye düşündük. 'İnsan yedisinde neyse yetmişinde de odur' düsturuyla hareket ediyoruz. Yaşayan bir insanın hayatıyla ilgili film yapmak çeşitli riskler de barındırmıyor değil. Biz o riskleri iyi bir film yaparak aşabileceğimizi düşündük ve yola öyle çıktık."

REİS FİLMİ 2. FRAGMANI

Oyuncu Özlem Balcı, filmde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ı canlandıracağını belirterek, "Emine hanımı canlandırmak benim için büyük mutluluk ve onur. Elimden geleni yapmaya çalışacağım" dedi.

Emine Erdoğan ile bir belgesel galasında tanıştığı paylaşan Balcı, "Tanıştığımda Emine hanımın beni onore edici sözleri hala aklımda, unutulmaz bir andı benim için. Beni takip ettiğini, izlediğini, ailecek sevdiklerini söylediler" ifadelerini kullandı.



Balcı, Emine Erdoğan'la tanışmasında kendisinden gördüğü sıcaklığı rolüne yansıtmak istediğini vurgulayarak, "Anaç, başarılı bir adamın arkasında duran güçlü bir kadın. Ben de bu yoldan yola çıkacağım" diye konuştu.

Reha Beyoğlu, Işık Yıldız, Kaan Ürkmez, İsmail Hakkı Ürün, Volkan Başaran, Ali Yaylı, Yener Gürsoy, Ercan Demirel, Abidin Yerebakan, Aydan Çakır, Alper Türedi ve Orhan Aydın'ın rol aldığı film, 25 Mart'ta vizyona girecek.